Συνέχεια αντιπαραθέσων ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για το κυπριακό

Καθημερινή είναι πλέον η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για το τι πρέπει να γίνει στο κυπριακό με το πρώτο να καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να  σταματήσει   να θυσιάζει το Κυπριακό στο βωμό της υποψηφιότητάς του.  imagew

Ο Εκπρόσωπος  Τύπου του ΑΚΕΛ,Στέφανου Στεφάνου σχολιάζοντας τη
σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του   Προέδρου  της Δημοκρατίας στο ΡΙΚ ανέφερε ότι «ορθά διαπίστωσε ότι ο χρόνος κυλά αμείλικτος στο Κυπριακό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από διάφορες δικαστικές αποφάσεις».Και πρόσθεσε:
«Ενώ ο κ. Αναστασιάδης αναγνωρίζει τις αρνητικές συνέπειες της στασιμότητας που υπάρχει στο Κυπριακό, εξαιτίας της αποτυχίας του Κρανς Μοντανά, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι παθητικά αναμένει τις εξελίξεις χωρίς να αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία. Την ώρα μάλιστα που ο ΓΓ του ΟΗΕ επιμερίζει την ευθύνη στις δύο κυπριακές πλευρές για τη δημιουργία προϋποθέσεων για συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Ο κ. Αναστασιάδης, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του Κυπριακού, θα έπρεπε ήδη να είχε ετοιμάσει σχέδιο δράσης και να είχε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο τη διάρρηξη του αδιεξόδου. Αυτό ο κ. Αναστασιάδης, δυστυχώς δεν το έχει κάνει. Κι ο χρόνος –σύμφωνα με τα δικά του λόγια- κυλά αμείλικτος.
Σύντομα, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο οποίος προφανώς θα αναμένει να ακούσει, πώς η ελληνοκυπριακή πλευρά προσεγγίζει τις εξελίξεις στο Κυπριακό; Τι θα του μεταφέρει ο κ. Αναστασιάδης; Οι αόριστες δημόσιες δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση δεν πρόκειται να πείσουν το ΓΓ του ΟΗΕ να ασχοληθεί με το Κυπριακό. Αυτό το έκανε ξεκάθαρο κατ’ επανάληψη, ακόμα και προχθές.
Ας σταματήσει ο κ. Αναστασιάδη να θυσιάζει το Κυπριακό στο βωμό της υποψηφιότητάς του. »

Απάντηση ΔΗΣΥ

Απάντηση στο ΑΚΕΛ έδωσε ο Πρόδρομος Γ.Προδρόμου Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ, κατηγορώντας το ΑΚΕΛ ότι μπροστά σε τουρκικές δηλώσεις ότι ψάχνουν τώρα λύση “εκτός παραμέτρων Η.Ε.” και τη θέση Ακκιντζί ότι θα διαπραγματευτεί μόνο μετά τον Μάρτιο 2018, το ΑΚΕΛ επιλέγει να επικρίνει τον δικό μας Πρόεδρο.Και σημείωσε:

«Σε δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ κ.Σ.Στεφάνου, μετά τη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, καταλογίζει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «παθητικά αναμένει τις εξελίξεις χωρίς να αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία».

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος, πρόσθετα από τις μέχρι τώρα δημόσιες δηλώσεις του για την ετοιμότητα της ελληνικής κυπριακής πλευράς να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση, βασιζόμενη και στο “πλαίσιο Γκουτέρες”, εφ’όσον βέβαια υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία και η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη, θα καταθέσει και γραπτώς αυτή τη θέση στον γενικό γραμματέα των Η.Ε.
Τι άλλο θέλει άραγε το ΑΚΕΛ;

Αρχίζει όμως να φαίνεται ποιοί είναι εκείνοι για τους οποίους προτεραιότητα ήταν και είναι οι προεδρικές εκλογές παρά το ίδιο το Κυπριακό. Διότι μπροστά σε επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου ότι «τέλειωσε ο κύκλος αναζήτησης λύσης που είχαμε από το 2008» ή άλλες δηλώσεις από την Άγκυρα ότι «τώρα αναζητείται λύση εκτός των παραμέτρων των Η.Ε.» και ακόμα τη χτεσινή δημόσια τοποθέτηση του κ.Μ.Ακκιντζί ότι θα διαπραγματευτεί μόνο με τον επόμενο Πρόεδρο, μετά τον Μάρτιο του 2018, το ΑΚΕΛ επιλέγει να επιρρίπτει ευθύνη και να ασκεί κριτική στον δικό μας πρόεδρο! »