Στέλεχος της Ε.Ε.ΑΚΕΛ Πάφου απεβλήθη επειδή υποστήριξε δημόσια υποψηφιότητα Ν.Κατσουρίδη

Η Ε.Ε.ΑΚΕΛ Πάφου με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην αποβολή του στελέχους της, Μάριου Νεοφύτου, επειδή πρινcache_728x3000_Analog_medium_430612_128749_1592017 από τέσσερις μήνες τοποθετήθηκε  δημόσια  υπέρ μιας   ενδεχόμενης επιλογής Κατσουρίδη ως υποψήφιου του κόμματος ενόψει Προεδρικών και υποστήριζε επίσης δημόσια  την ορθότητα μιας τέτοιας απόφασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος  ο Μάριος Νεοφύτου επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό, τονίζοντας ότι τάχθηκε υπέρ του Νίκου Κατσουρίδη ως ένα από τα ισχυρά ονόματα για τις επόμενες Προεδρικές.

Σε δηλώσεις του στο ”Φ” το μέλος της Ε.Ε.Πάφου Μάριος Νεοφύτου δήλωσε ότι:

” Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, χωρίς να προχωρήσει δημοκρατικά, με απέβαλε με συνοπτικές διαδικασίες”, υποστήριξε. ” Και λέω ότι δεν ενήργησε δημοκρατικά, γιατί δεν.ακολουθήθηκαν οι πρόνοιες του καταστατικού. Ήταν μια ετσιθελική, εκφοβιστική ενέργεια. Φαίνεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες εντός ΑΚΕΛ που θέλουν να κλείσουν το στόμα σε όλες τις πατριωτικές φωνές εντός του κόμματος”.

Σύμφωνα πάντα με το  «Φ», οι ισχυρισμοί του Μάριου Νεοφύτου απορρίπτονται  από την επαρχιακή επιτροπή  Πάφου του κόμματος, η οποία ανέφερε ότι για διάστημα δύο και πλέον μηνών από την αρχική στάση του μέλους της Επαρχιακής Επιτροπής για το θέμα Κατσουρίδη, καταβάλλονταν συνεχείς προσπάθειες να έρθουν σε επαφή μαζί του για συζήτηση του όλου θέματος.

“Ο Μάριος Νεοφύτου όχι μόνο απέφευγε κάθε επαφή”, ανέφερε αρμόδια πηγή, “αλλά και σε συνεδρία της Τοπικής Οργάνωσης Χλώρακας για συζήτηση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών συμπεριφέρθηκε με τρόπο απαράδεκτο, διακόπτοντας τον πρόεδρο της επιτροπής, φωνασκώντας και ερχόμενος σε λεκτική αντιπαράθεση με άλλα μέλη”.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Μ. Νεοφύτου δεν είναι διαγραφή, αλλά αποβολή ενός έτους με την απόφαση ότι στον ένα χρόνο η περίπτωση του θα επαναξιολογηθεί.

Να υπενθυμίσουμε πως και η ποινή που επιβλήθηκε στον Ν. Κατσουρίδη ήταν για ένα χρόνο  με την προϋπόθεση ότι θα επαναξιολογείτο σε δύο χρόνια αλλά πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια και η ηγεσία συνεχώς το αναβάλλει αναμένοντας μάλλον μετά τις προεδρικές.