Αλληλεγγύη:Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διχάζει το λαό

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του επανέρχεται στο θέμα της επιλεκτικής διαρροής εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου  καταγγέλλοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χωρίζεimagew-3.aspxι το λαό σε 60 εκλεκτούς «ενεργούς πολίτες» οι οποίοι δικαιούνται να έχουν επιλεκτική ενημέρωση (την οποία ο ίδιος διαβάθμισε σε απόρρητη), και σε 700 χιλιάδες χαϊβάνια τα οποία προφανώς θεωρεί ότι καταπίνουν αμάσητα τα όσα δημόσια υποστηρίζει για τα διαμειβόμενα στις διαπραγματεύσεις για το Εθνικό Θέμα.

την ανακοίνωση τονίζονται και τα πιο κάτω:
«Κατανοητή η ανησυχία του να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις των φανατικών της όποιας λύσης και όσων εμπιστεύονται την Τουρκία και τον Ερντογάν.
Κατανοητή εν όψει εκλογών η ανησυχία του να τους πείσει ότι δεν έχει αλλάξει.
Εμάς δεν χρειάζεται να μας πείσει. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχει αλλάξει.
Είμαστε βέβαιοι ότι σε περίπτωση επανεκλογής του θα συνεχίσει την ίδια αποτυχημένη πολιτική με στόχο την αυτοδικαίωση για το Σχέδιο Ανάν το 2004.
Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και το γεγονός ότι επιμένει να μην ενημερώνει πλήρως το λαό και το Εθνικό Συμβούλιο για τις υποχωρήσεις του, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται απλώς για ολίσθημα, αλλά για ραδιουργία που εξυπηρετεί τα σχέδια του για επανεκλογή στην προεδρία τον Φλεβάρη.»