Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ όσο και να θέλουν να το κρύψουν πως βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις υποκινώντας εξεγέρσεις εναντίον της εκλελεγμένης κυβέρνησης της Βενζουέλας 2243234δεν τα καταφέρνουν.Στόχος να ξαναβάλουν χέρι στον πετρελαιοπαραγωγικό πλούτο της χώρας.  Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να λάβει «δυναμική και άμεση οικονομική δράση» εάν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προωθήσει το σχέδιό του για τη σύγκληση μιας Συντακτικής Συνέλευσης, βολία δεν τα μέλη της οποίας θα εκλεγούν στις 30 Ιουλίου.

Η Συντακτική Συνέλευση έχει στόχο σύμφωνα με την κυβέρνηση να επαναφέρει την κοινωνική ειρήνη και την οικονομική σταθερότητα στη χώρα. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της θεωρεί ότι ο πραγματικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να παρακάμψει το κοινοβούλιο.
«Χθες, ο λαός της Βενεζουέλας δήλωσε ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει τη δημοκρατία, την ελευθερία και το κράτος δικαίου. Και όμως οι δυνατές και γενναίες πράξεις του συνεχίζουν να παραβλέπονται από έναν κακό ηγέτη που ονειρεύεται να γίνει δικτάτορας», ισχυρίστηκε σε δήλωσή του ο Τραμπ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραμείνουν αμέτοχες ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει. Εάν το καθεστώς Μαδούρο επιβάλλει την Συντακτική Συνέλευσή του στις 30 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν δυναμική και άμεση οικονομική δράση», είπε ο Τραμπ