Iστορίες αποενοχοποίησης και οι μύθοι περι αρχών δικαίου

 

 

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Πραξικόπημα- Τούρκικη εισβολή. 1974-2017: Σχεδόν μισός αιώνας από τότε που εκτελέστηκε με τον πιο ειδεχθή τρόπο, η  διεθνής συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου και του λαού μας.Οι  παίκτες και οι πολιτικοί επίγονοι τους εξακολουθούν να κινούν τα νήματα στη διεθνή σκακιέρα για να μην βρει αυτός ο λαός ποτέ το δίκαιο του. Τέσσερις γενιές μεγάλωσαν με το όραμα μιας πατρίδας ελεύθερης, χωρίς στρατεύματα κατοχής και αποικιοκρατικά κατάλοιπα. Αλλες τόσες έφυγαν με τον καημό της επιστροφής.Ακόμα αναζητούμε  μαζικούς τάφους ψάχνοντας αγνοουμένους, πεσόντες ήρωες και προδομένους.

Υστερα απο 27 χρόνια,παραδίδεται στην Κύπρο και ο φάκελος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την προδοσία της Κύπρου. Ετσι μεθοδεύτηκε   από όσους είχαν λερωμένη τη φωλιά τους  να περάσουν τα χρόνια με  το ποτάμι της λήθης να σβήνει μνήμες, ένοχους,επίορκους,  υπαίτιους και προταίτιους. Η χρυσόσκονη αφέθηκε να καλύψει όσους είχαν υπόγειους ρόλους και συναντήσεις με τον σφαγέα της Κύπρου Κίσινγκερ.Και μετά με όσους των διαδέχθηκαν, αλλά δεν άλλαξαν ούτε ένα «ι» από την εξωτερική πολιτική του.Αλλοι  πέρασαν στην ιστορία ως «εθνικοί ήρωες» ή ως πατριάρχες του έθνους.Ηταν αυτοί που  όταν τα μεχμετζίκ του Ετσεβίτ μακέλλευαν τους Ελληνοκύπριους , βίαζαν γυναίκες και σκότωναν εν ψυχρώ μικρά παιδιά, διαμηνούσαν πως «η Κύπρος είναι μακρυά».Αφού πρώτα στρογγυλοκάθησαν στον πρωθυπουργικό θώκο μιας Ελλάδας ταπεινωμενης,αλυσοδεμένης  και εξαρτημένης από τους Αμερικανούς.Και αφού απείλησαν τον Ελληνικό λαό «ή εγώ ή τα τανκς»εγκατέλειψαν τα επίγεια ως σωτήρες και ευεργέτες του έθνους.

Δόλια μεθοδεύτηκε να περάσουν   43 χρόνια .Οι μνήμες να ξεθωριάσουν, οι αντιστάσεις να απονευρωθούν, να μπει στο χρονοντούλαπο το «Δεν ξεχνώ». Να υπάρξουν σοβαρά ρήγματα μεταξύ της πραγματικής ιστορίας και των μύθων αποενοχοποιήσης όσων σήκωσαν χέρι εναντίον της πατρίδας .Οι εγκέφαλοι του Ιουλιανού πραξικοπήματος δεν επέτρεψαν να εκτεθούν οι εκτελεστές και τα ανδρείκελα τους.Ετσι διέσωσαν την υστεροφημία τους.  «Υπουργοί» του Ιουλιανού πραξικοπήματος βρέθηκαν  σε δημόσια αξιώματα και σήμερα βλέπουμε να μετέχουν και ως σύμβουλοι στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό. Να έχουν ρόλο και λόγο. Ο μακρύς κατάλογος με τους πραξικοπηματίες, τους βομβιστές και δολοφόνους όλα αυτά τα χρόνια μίκραινε. Απο μερικές χιλιάδες έμειναν μόνο 1800.Στο τέλος έμειναν  μόνο «63». Πέθανε ένας και έμειναν «62».Φρόντισαν και αυτούς να δικαιώσουν όταν στην εξουσία ανήλθε ο ΔΗΣΥ.Συντάξεις ,αποζημιώσεις, επιστροφή σε θέσεις κλειδιά και απάλειψη όλων των ενοχοποιητικών στοιχείων.Χωρίς δίκες , χωρίς τιμωρίες, χωρίς λογοδοσία.

Και η αποενοχοποίηση συνεχίζεται,  με τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας να «εμβολιάζονται»με  διάφορες μεταλλάξεις. Οι έποικοι μετονομάζονται «ξένοι εργάτες».Το υποτελές στην Τουρκία μόρφωμα -το οποίο καμιά χώρα εκτός της Τουρκίας  δεν αναγνωρίζει επίσημα- διεκδικεί μετεξέλιξη   σε συνιστώσα πολιτεία.Και διερωτάται ο χθεσινός έφηβος και σημερινός μεσήλικας, πώς είναι δυνατόν οι ηγέτες των κομμάτων που καλούσαν το λαό να διαδηλώσει και να καταδικάσει την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, σήμερα τον καλούν να αποδεχθεί τις δικές τους υποχωρήσεις από τις λεγόμενες θέσεις αρχών που διακήρυσσαν τόσα χρόνια και εσχάτως διέγραψαν.

Ο τζουτζές της Τουρκίας

Ο κατοχικός ηγέτης αποκαλείται «Τ/κ ηγέτης» μιας κοινότητας που πλειοψηφούν οι έποικοι και κουμάντο κάνει η Τουρκία. Ακόμα και τον μισθό του Ακιντζί η Τουρκία τον πληρώνει. Είδε κανένας να σχολιάσουν  οι ηγέτες μας γιατί ο τουρκικός στρατός συλλαμβάνει στα κατεχόμενα λεγόμενους  Γκιουλενιστές και τους οδηγεί στις φυλακές της Τουρκίας;Μια δράκα μόνο τ/κ και αυτοί μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού επειδή τρέμουν να μην έχουν την τύχη των συλληφθέντων.

Ο Ακκιντζί που άλλοτε διαμαρτύρετο για την παραμονή του τουρκικού στρατού τώρα έγινε ο θλιβερός κομπάρσος και τζουτζές της Τουρκίας.Θέλει ισότιμη αναβάθμιση και εκ περιτροπής προεδρίες. Οι σφετεριστές των ελληνοκυπριακών περιουσιών με το θράσος που τους δίνει η ισχύ των όπλων και του κατοχικού στρατού,  λεν πως δεν επιστρέφουν ούτε σπιθαμή γη .Οι κλέφτες και οι σφετεριστές θέλουν δικαίωση.

 

Η Ε.Ε παίζει και αυτή τα παιγνίδια της.Οι διακηρύξεις της περι αρχών δικαίου ισχύουν μόνο για τα καλά και τα συμφέροντα του ισχυρού πυρήνα της.Δεν είναι τυχαία που πολλοί   διερωτούνται   γιατί ενταχθήκαμε σε αυτή τη λυκοφωλιά όταν οι άρχοντες της δεν θα ενοχληθούν ποσώς αν συνάδει ή όχι με τον δυτικό πολιτισμό τους, η παραμονή   κατοχικού στρατού σε μια χώρα μέλος τους.Είναι  πρόθυμοι και το ευρωπαϊκό κεκτημένο να βιάσουν και πρωτογενές δίκαιο να δημιουργήσουν φτάνει η Τουρκία να παραμείνει η μεγάλη αγορά των προϊόντων τους, ο ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος τους  και το πεδίο των επενδύσεων τους.

Δύσκολο να πιστέψουμε  αν  θα αποκαλυφθούν χωρίς εξωραϊσμούς και μυθεύματα, ποίοι  υψηλά ιστάμενοι έπαιρναν οδηγίες απευθείας από τη CIA και τις ξενες μυστικές υπηρεσίες και σε ποιών τις τζέπες κατέληγαν  οι πακτωλοί των δολαρίων που εισέρρεαν από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία για να κάνουν δήθεν «αντικομμουνιστικό αγώνα»( εφημερίδα ΠΑΤΡΙς 1973).Σε αδρές γραμμές γνωρίζουμε ποίοι φέρουν ευθύνες για  το πραξικόπημα στην Κύπρο, και την τούρκικη εισβολή. Θα βγουν όμως  στο φως όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στρατιωτικές πληροφορίες για την περίοδο του πραξικοπήματος αλλά και για την περίοδο της εισβολής και κατοχής; Θα δούμε ποιοι αρχηγοί δεν εκτέλεσαν τους εθνικούς σχεδιασμούς, από ποιους έπαιρναν εντολές και πως αργότερα εμφανίστηκαν ως αντιστασιακοί και πατριώτες; Θα ξεσκεπαστούν άραγε όσοι σήμερα πουλούν  πατριωτισμό, όταν τότε βρίσκονταν σε πλήρη συνεργασία με  την Χούντα, τον δικτάτορα Ιωαννίδη κι όλους εκείνους που ως επίορκοι, έδωσαν την δυνατότητα στον τουρκικό στρατό κατοχής να εισβάλλει και να καταλάβει την Κύπρο»;

Για την ιστορία δεν ισχύει ο νεκρός δεδικαίωται.Η ιστορία πρέπει να αμείλικτη και …απόδοτε τα του Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

 

(12/7/2017)

Δημοσιεύτηκε στην εφ.ΣΗΜΕΡΙΝΗ στις 16 Ιουλίου 2017