“Σημαντική εξέλιξη” η συνεργασία με Altamira, λέει ο ΥΠΟΙΚ

 

Σημαντική εξέλιξη και αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, χαρακτηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τη συμφωνία με της Συνεργατικής Τράπεζας με την ισπανική Altamira για τη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης κόκκινων δανείων.imagew

Νωρίτερα ο Συνεργατισμός ανακοίνωσε τη σύσταση κοινοπραξίας με την Altamira για διαχείριση συνολικά 7.2 δις ΜΕΧ και 0,4 δις ακινήτων. Η Altamira θα διατηρεί ποσοστό 51% της νέας εταιρείας και η Συνεργατική 49%.

«Η ανακοίνωση της Συνεργατικής Τράπεζας για την δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης των Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΧ στο σύστημα των τραπεζών της Κύπρου», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζοντας ότι η αναζήτηση τέτοιων λύσεων από εξειδικευμένους οίκους αποτελεί εποπτική απαίτηση, ο ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι «συνεπώς, η κάθοδος στην Κύπρο ενός μεγάλου ευρωπαϊκού οίκου διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων δεν μπορεί πάρα να αποτελεί σημαντική εξέλιξη».