Κυβέρνηση:Αστήρικτη η κριτική Γ.Γ.ΑΚΕΛ για τη διασκεψη στην Ελβετία

Τη βαθιά της λύπη για την αστήρικτη κριτική, που καμιά σχέση έχει με την πραγματικότητα, για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, όπως αυτή εκφράστηκε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού στο κρατικό ραδιόφωνο, εκφράζει η Κυβέρνηση.imagew

Σε γραπτή δήλωση του, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι αυτό που έχει σημασία τούτες τις κρίσιμες ώρες «είναι να αφήσουμε κατά μέρος τις όποιες σκοπιμότητες και να εργαστούμε από κοινού προς αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας, αλλά και για την επανέναρξη των συνομιλιών, το συντομότερο δυνατόν, και μέσα στο ίδιο πλαίσιο που διεξάγονταν μέχρι τώρα».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την αστήρικτη κριτική, που καμιά σχέση έχει με την πραγματικότητα, για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, όπως αυτή εκφράστηκε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού στο κρατικό ραδιόφωνο. Δεν επιθυμούμε αυτές τις κρίσιμες ώρες να ακολουθήσουμε συγκρουσιακή πορεία με οποιονδήποτε, κάτι που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον τόπο», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Κραν Μοντανά πλήρως προετοιμασμένος και ιδιαιτέρως αποφασισμένος να επιτύχει συγκλίσεις εντός των παραμέτρων που καθορίστηκαν από τον ΓΓ του ΟΗΕ ώστε να επιτευχθεί συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος.

«Είναι λυπηρό που χάρη κομματικών σκοπιμοτήτων κάποιοι υιοθετούν θέσεις που μπορεί αναίτια να οδηγήσουν τρίτους στην απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Το παράδοξο είναι ότι μέρος της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα έδωσε όλα στη Διάσκεψη για την Κύπρο, ενώ ένα άλλο μέρος αφήνει να νοηθεί ότι θα έπρεπε να δώσουμε περισσότερα», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος, στη γραπτή δήλωση του.

Απάντηση από ΑΚΕΛ

Σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε:
“Εάν υιοθετήσουμε τη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου ότι η άσκηση κριτικής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «οδηγεί τρίτους να επιρρίπτουν ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά», τότε ο κ. Αναστασιάδης και οι κυβερνώντες, όταν ήταν αντιπολίτευση, χίλιες φορές έδωσαν όπλα σε τρίτους να κατηγορούν την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Οι πολίτες θυμούνται την ισοπεδωτική κριτική που ασκούσαν Νίκος Αναστασιάδης και Συναγερμός στον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και σε άλλους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την πολιτική και τους χειρισμούς τους στο Κυπριακό.
Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αυτοφιμωθεί. Θα συνεχίσει με παρρησία να λέει την άποψη του και να ενημερώνει το λαό μας. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται πατριωτικά και υπεύθυνα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Το ΑΚΕΛ ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν πρόκειται να είναι υπέρ μιας οποιασδήποτε λύσης. Το ΑΚΕΛ αγωνίζεται για λύση που να στηρίζεται σε αρχές και να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό.
Διερωτόμαστε, ποιες σκοπιμότητες καθοδηγούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κυβερνώντες τώρα να επιτίθενται στο ΑΚΕΛ όταν προηγουμένως εκθείαζαν την πατριωτική του στάση για το Κυπριακό
Τελικά, οι Προεδρικές Εκλογές είναι μεγάλος πειρασμός και ο ΔΗΣΥ έχει βεβαρημένο ιστορικό σε σχέση με την εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων σε βάρος της υπόθεσης της Κύπρου.”