Την υποψηφιότητα Μ. Σπανού επικύρωσε η ΚΕ του ΑΚΕΛ


Την υποψηφιότητα του Μιχάλη Σπανού προτείνει προς συζήτηση η Κεντρική Επιτροπή  του ΑΚΕΛ σε σημερινή συνεδρία της όπου διαμόρφωσε την πρόταση που θα αποσταλεί στις Κομματικές Ομάδες Βάσεις (ΚΟΒ) προς συζήτηση με βασικό στόχο όπως τονίζει σε αανακοίνωση του το ΑΚΕΛ , την απαλλαγή από τη διακυβέρνηση του Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και αντικατάστασή της με μια διακυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα.92-0.akelnikiypops.42c6d17102a0642c2f7b007ca6fe6036

Η πρόταση του Π.Γ. επικυρώθηκε από την ολομέλεια της Κ.Ε  με  66 ψήφους υπέρ, 17 εναντίον και 6 αποχές  Μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής υπήρξε και μία μερίδα η οποία δεν τοποθετήθηκε επί της πρότασης. Η ψηφορία ήταν φανερή. Της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής προηγήθηκε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου  γύρω στις 1 το μεσημέρι το οποίο ενέκρινε την υποψηφιότητα Σπανού με ψήφους 18 υπέρ και μίας εναντίνον.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι η πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνει το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι Προεδρικές Εκλογές. Η πρόταση καθορίζει ως βασικό στόχο την απαλλαγή από τη διακυβέρνηση του Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και αντικατάστασή της με μια διακυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα. «Μια νέα διακυβέρνηση που θα χαρακτηρίζεται από συνέπεια, υπευθυνότητα και σταθερότητα στη διαχείριση του Κυπριακού, μακριά από σκοπιμότητες και παλινδρομήσεις ή ακρότητες και στείρο αρνητισμό. Διακυβέρνηση, η οποία θα ανοίγει νέα ελπιδοφόρα προοπτική για την πατρίδα και το λαό μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην πρόταση της ΚΕ αναπτύσσεται το πλαίσιο πολιτικής και το συγκεκριμένο σκεπτικό μέσα στο οποίο προτείνεται προς συζήτηση στις ΚΟΒ η υποψηφιότητα του Μιχάλη Σπανού.cache_728x3000_Analog_medium_401347_59376_2452017

Μετά από τη συζήτηση στις ΚΟΒ, η ΚΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματά της και ακολούθως θα οριστικοποιήσει την πρόταση η οποία θα τεθεί ενώπιον του Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου στις αρχές Ιουλίου, για λήψη τελικής απόφασης.
Στην την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 27 Μαίου καταγράφηκαν αρκετές αντιδράσεις κυρίως από ομάδα βουλευτών   για την επιλογή ενός επιχειρηματία, με αρκετά κομματικά στελέχη να εστιάζουν τις ενστάσεις τους στις μνημονιακές θέσεις  του κ. Σπανού για την οικονομία .

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Ολα στο Φως » με την Κατερίνα Χριστοφίδου και κληθεις να σχολιάσει τις αντιδράσεις γα την υποψηφιότητα  Μ.Σπανού ανέφερε  πως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις υπήρχαν πάντα αντιδράσεις , ακόμα και για την υποψηφιότητα του Δ.Χριστόφια.Οπως είπε, θεωρεί τις αντιδράσεις υγεία ενώ σημειωσε πως έχει συχαθεί την λασπολογία που εκτοξεύεται και μετά την απόφαση της Κ.Ε. θα μιλήσει και θα δώσει απαντήσεις για όλα. Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής του Μ.Σπανού είπε, ότι δεν θέλουμε ο υποψήφιος που θα στηρίξουμε να έχει ταυτόσημες θέσεις με του κόμματος για την οικονομία « αλλά να μην μας ακυρώνει» .Ενα από τα επιχειρήματα που πρόταξε είναι ότι ο Μάικ Σπανός στήριξε την προστασί της πρώτης κατικίας  μέχρι 400.000 ευρώ ενώ η θέση του ΑΚΕΛ ήταν  για 250.000.