Τη σύλληψη Θεοχάρους ζήτησε το φιλοτουρκικό Αζερμπαϊτζάν

Τη σύλληψη της Ελένης Θεοχάρους ζήτησε  το Αζερμπαϊτζάν, για «παράνομη είσοδο στη χώρα».

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν απέστειλε σχετικό αίτημα στην Interpol, ζητώντας όπως εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για την Ευρωβουλευτή.ELENI_THEOCHARUS-630x400

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος, εξήγησε πως η αντίδραση έγινε μετά από επίσκεψη της Ελένης Θεοχάρους στην περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ πρόσθεσε πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά.Ανέφερε επίσης ότι η  επίσκεψη της Ελένης Θεοχάρους στο Αρτσάχ ως Διεθνής Παρατηρητής στο Δημοψήφισμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, αποτελεί συνέχεια της δράσης και των αγώνων της για την απελευθέρωση του λαού του Καραμπάχ.Αγώνων, οι οποίοι άρχισαν από την επανάσταση του λαού του Καραμπάχ, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990».

Τόνισε ακόμα πως για άλλη μια φορά το Αζερμπαϊτζάν εκφράζει τις φιλοτουρκικές του θέσεις και τη φιλοτουρκική του πολιτική. Η Ελένη Θεοχάρους θεωρεί παράσημο για την ίδια το γεγονός ότι το κράτος του Αζερμπαϊτζάν ενοχλείται ακόμα και από την παρουσία της στα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ».

«Η ίδια βρίσκεται στη λεγόμενη μαύρη λίστα του κράτους του Αζερμπαϊτζάν, εδώ και πάρα πολλά χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι όποιες ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν δεν εμπόδισαν την δράση της υπέρ του λαού του Καραμπάχ, και ούτε θα την εμποδίσουν στο μέλλον» τόνισε καταληκτικά ο κύριος Σελινόπουλος.