Πρόστιμο για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην Camelot International Health Ltd

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €80.000 στην εταιρεία Camelot International Health Organization (Europe) Ltd, για αθέμιτη εμπορική πρακτική σε σχέση με την προώθηση των φίλτρων νερού της εταιρείας.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποίησε έρευνα με αντικείμενο τη συνέχιση και επέκταση εμπορικής πρακτικής από μέρους της εταιρείας Camelot International Health Organization (Europe) Ltd (πρώην Camelot International Health Organization (Cyprus) Ltd), η οποία σε προηγούμενο στάδιο, είχε κριθεί ως αθέμιτη από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και για την οποία είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους €30.000 (Απόφαση 55/2015).

Η Υπηρεσία διαπίστωσε ότι η εταιρεία, μετά από την έκδοση της Απόφασης 55/2015, διαφήμιζε τα προϊόντα της μέσω τηλεοπτικής διαφήμισης στην οποία γίνονταν παρόμοιες αναφορές περί της ύπαρξης μόλυνσης στο τρεχούμενο και εμφιαλωμένο πόσιμο νερό και στους κινδύνους που συνεπάγεται η κατανάλωσή τους, οι οποίες κρίθηκαν ως παραπλανητικές με την Απόφαση 55/2015.

Η απόφαση παρατίθεται αυτούσια στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.consumer.gov.cy