Πεπεισμένος ο Οζγκιουργκιούν ότι η Ε/κ πλευρά θα άρει την απόφαση της Βουλής

Τον οδικό χάρτη για το τί θα γίνει απ’ εδώ και πέρα, το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, συζήτησαν με λεπτομέρεια σήμερα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας την ενότητα “κυβέρνησης” και αντιπολίτευσης έναντι σε αυτή την απόφαση.images

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τσαβούσογλου κατά τις συναντήσεις του με την “πρόεδρο” της ψευτοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ και τον ψευτοπρωθυπουργό Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, ανέφερε επίσης ότι και η Τουρκία έδωσε την απαραίτητη απάντηση στην εν λόγω απόφαση των Ελληνοκυπρίων.

Η κ. Σιμπέρ αναφέρθηκε στην απόφαση Κυπριακής Βουλής   για το συγκεκριμένο ζήτημα που υπέγραψαν όλα τα πολιτικά κόμματα, λέγοντας ότι η βούληση των Τουρκοκυπρίων για λύση είναι ισχυρή και υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Βουλής είχε το νόημα “να στριμωχτούν οι Τουρκοκύπριοι σε γκέτο”. Αν δεν υπήρχε η Ένωση, δεν θα γινόταν η 20ή Ιουλίου, δήλωσε η κ. Σιμπέρ, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας και φάνηκε και πάλι πόσο σημαντικό είναι αυτό. Πρέπει τα παιδιά και οι νέοι με την κουλτούρα ειρήνης και καλής πρόθεσης να επιμορφωθούν με μια κατανόηση να βλέπουν ως ίση την άλλη κοινότητα, συμπλήρωσε.

Είμαστε ένας “λαός” που ζήσαμε μεγάλες πίκρες λόγω της Ένωσης και πολλοί άνθρωποι έχασαν γι` αυτό το λόγο τη ζωή τους, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Οζγκιουργκιούν. Η απόφαση της Βουλής, είπε, απογοήτευσε και ήταν ένα μεγάλο χτύπημα στη διαδικασία, προσθέτοντας ότι η Ένωση προκάλεσε προβλήματα και μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα άρει αυτή την απόφαση και θα φτάσουμε σε μια συμφωνία που δεν θα επιτρέψει να ζήσουμε εκείνες τις πικρές ημέρες ξανά. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, είπε, Τουρκία και τ/κ “λαός” είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα βήματα που θα χρειαστεί.