Αλληλεγγύη:Σωστή αλλά ελλιπής η δήλωση Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

 

«Η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα λάβει μέρος σε πενταμερή-πολυμερή παρά μόνο αν θα συζητηθούν αποκλειστικά τα ζητήματα της κατάργησης των εγγυήσεων και της απόσυρσης του στρατού κατοχής, είναι σωστή, αλλά ελλιπής».image003

Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε: «Ο κύριος Τσίπρας, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει ηθικές και ιστορικές υποχρεώσεις απέναντι στους Έλληνες της Κύπρου οι οποίοι κινδυνεύουν να εκτουρκιστούν μέσω μιας κακής λύσης. Άρα η ποιότητα, η λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα της λύσης πρέπει να απασχολούν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό, και όχι μόνο το σκέλος των εγγυήσεων και του στρατού κατοχής».

«Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα των μεταβατικών περιόδων εφαρμογής της λύσης, που ανέφερε στην Αθήνα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενέχει κινδύνους διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς επιστροφή, εάν η Τουρκία δεν εφαρμόσει όσα συμφωνήσει» σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

«Η ηγεσία της Αλληλεγγύης θα ενημερωθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό σε μια συνάντηση διάρκειας μόλις 45 λεπτών. Ελπίζουμε η πραγματοποίηση της πολυμερούς διάσκεψης να μην έχει ήδη προαποφασιστεί από τη Νέα Υόρκη, ανεξαρτήτως κατάληξης επί χάρτου στο εδαφικό», είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.