AKEΛ: Διαπράττει λάθος η ηγεσία του Κ.Κ.Ε για εγκατάλειψη της Δ.Δ.Ο.

«Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει σοβαρό λάθος με την αντικατάσταση της διαχρονικής θέσης του κόμματος για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με τη θέση για ενιαίο κράτος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, μετά και από την επίσημη απόφαση του κόμματος να αποκηρύξει την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ως μορφή λύσης του κυπριακού.det_det_akel

«Είναι πεποίθησή μας ότι η εγκατάλειψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν οδηγεί σε ενιαίο κράτος, αλλά στη διχοτόμηση που είναι καταστροφική για την Κύπρο. Εν πάση περιπτώσει, το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Κύπρου είναι θέμα των Κυπρίων και αυτοί είναι τελικά που θα αποφασίσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ανεξαρτήτως της νέας θέσης του ΚΚΕ, εμάς στο ΑΚΕΛ για πάντα θα είναι βαθιά ριζωμένο στην καρδιά μας ως το Κόμμα των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία της Ελλάδας, ως το Κόμμα των κοινωνικών αγώνων για πρόοδο και ευημερία της χώρας και του λαού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Να υπενθυμίσουμε  πως το 2004  με την υποβολή του ετρωματικού σχεδίου Ανάν η τέως Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ είχε τονίσει πως η Κυπριακή κυβέρνηση θα έπρεπε να το ρίξει στον κάλαθο προτού το μελετήσει .

Οι σχέσεις ΑΚΕΛ -ΚΚΕ έχουν εδώ και καιρό ψυχρανθεί εξαιτίας των «προχωρημένων» θέσεων της ηγεσίας του ΑΚΕΛ με φιλοαμερικάνικες συγκρίσεις και ανοίγματα  αλλά και των θέσεων του στα ζητήματα οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ ανκαι το κρύβει «δένεται» περισσότερο με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.