« Νιέτ» Πούτιν στην επανάληψη των βομβαρδισμών στο Χαλέπι

Για πρώτη φορά το ρωσικό Γενικό Επιτελείο εξέφρασε την αντίθεσή του στην εκεχειρία που συνεχίζουν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στο Χαλέπι ανακοινώνοντας δημοσίως ότι είναι ανάγκη αυτές να επαναληφθούν το συντομότερο, καθώς η δυναμική της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι αντάρτες είναι μεγάλη.putin-generals

Στο αίτημά του το ρωσικό Γενικό Επιτελείο τονίζει ότι η παύση των αεροπορικών βομβαρδισμών «δεν έχει σταματήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων και οι αντάρτες έχουν αρχίσει εκ νέου στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων».

Ρώσοι στρατιωτικοί ζητούν από τον αρχηγό του κράτους και ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να διατάξει την επανέναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών κατά των τρομοκρατών στο ανατολικό Χαλέπι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κεντρικού τμήματος επιχειρήσεων του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, σύμφωνα με το TASS.

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι η δολοφονία των αμάχων δεν έχει σταματήσει και οι αντάρτες έχουν αρχίσει, εκ νέου, εχθρικές στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, απευθυνόμαστε στον αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με αίτημα την επανάληψη των από αέρος επιθέσεων εναντίον των παράνομων ενόπλων ομάδων στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπίου», τόνισε ο Ρουντσκόι.

Πριν όμως καλά καλά «στεγνώσει» το «μελάνι» από την ανακοίνωση των στρατιωτικών το Κρεμλίνο έσπευσε να απαντήσει αρνητικά στο αίτημά τους.

Ο πρόεδρος Β.΄Πούτιν απέρριψε το αίτημα του γενικού Επιτελείου των ρωσικών δυνάμεων για την επανέναρξη των αεροπορικών επιθέσεων στο Ανατολικό Χαλέπι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, την παρούσα χρονική περίοδο για επανέναρξη των βομβαρδισμών στο Χαλέπι», ήταν η λακωνική δήλωση του Peskov ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι:

«Παρόλα αυτά και σε περίπτωση εξωτερικής αναγκαιότητας για την αποτροπή προβοκατόρικων ενεργειών εκ μέρους των ανταρτών η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα για να χρησιμοποιήσει όλα της τα μέσα προκειμένου να παράσχει το απαραίτητο επίπεδο υποστήριξης στις συριακές ένοπλες δυνάμεις».

Κύρια πηγή ανησυχίας των Ρώσων στρατιωτικών είναι η μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα στο ανατολικό Χαλέπι πάνω από 18 ισλαμιστικές οργανώσεις εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να σπάσουν την πολιορκία των που υφίστανται οι ανταρτικές δυνάμεις στο θύλακα που διατηρούν μέσα στην πόλη.

Με ομοβροντίες ρουκετών και παγιδευμένα οχήματα VBIED και συνεχείς επιθέσεις οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές κάνουν μαζικές επιθέσεις εναντίον των συριακών στρατευμάτων, ενώ εδώ και τρεις ημέρες βομβαρδίζουν συστηματικά το δυτικό Χαλέπι προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε αμάχους.

Όπως έκανε γνωστό ο στρατηγός Ρουντσκόι η σημερινή επίθεση εξαπολύθηκε από τρεις ομάδες ανταρτών με την υποστήριξη 20 αρμάτων μάχης και 15 ΤΟΜΠ, με την υποστήριξη σφοδρών πυρών από ρουκέτες και πυροβολικό.

Η επίθεση, όπως έκανε γνωστό Ρώσος στρατηγός αποκρούστηκε, με αποτέλεσμα οι αντάρτες να χάσουν 6 άρματα μάχης και 5 ΤΟΜΠ. Η ρωσική Αεροπορία δεν έχει εξαπολύσει επιθέσεις στο ανατολικό Χαλέπι εδώ και 10 ημέρες για να παράσχει την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στους κάτοικους, κάτι όμως που έχει ως αποτέλεσμα οι ισλαμιστές αντάρτες να συγκεντρώσουν δυνάμεις για την επίθεση.

Το γεγονός της άρνησης του Ρώσου προέδρου για την επανέναρξη των βομβαρδισμών σύμφωνα με αναλυτές έγκειται σε δύο λόγους:

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Β.Πούτιν θεωρεί –την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία- την συμμαχία με την Τουρκία ουσιαστικής σημασίας και ο δεύτερος για να μην δώσει λαβή στην Ουάσιγκτον και την Χ.Κλίντον να κατηγορήσουν τη Ρωσία για «σφαγές αμάχων» .

Μόλις εχθές ο Ρώσος πρόεδρος και απατώντας σε ερώτηση για το ποια πλευρά υποστηρίζει στις αμερικανικές εκλογές δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν έχει καμία προτίμηση για το ποιος θα βγει νικητής πλην όμως ο Ν.Τραμπ είναι ένα πρόσωπο που αντανακλά τις ανάγκες του απλού λαού και ο οποίος δεν του αρέσει η εξουσία να μεταβιβάζεται βάσει «κληρονομικού δικαιώματος».

«Ο Ν.Τραμπ απλά εκπροσωπεί το συμφέρον του απλού ανθρώπου κριτικάροντας αυτούς που παραμένουν στην εξουσία για δεκαετίες», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη από την πόλη του Σότσι.