Βεϊσέλ Έρογλου:«Εφικτή η επανίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι το 2053»

Τις διακηρύξεις του Τούρκου Προέδρου για παλινόρθωση της πάλαιeroglouveysel πότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υιοθέτησε και ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων Βεϊσέλ Έρογλου, λέγοντας  πως «η  επανίδρυση και αναδημιουργία την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι το 2053(!) ως εφικτή ».

«Αυτό που κάνουμε τώρα (στη Συρία) με στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη είναι απαραίτητο να το κάνουμε και στη Μοσούλη. Η Τουρκία δεν είναι πια μια χώρα που σκύβει το κεφάλι, είναι μια χώρα που έχει προγραμματισμό και από το 2023 έως το 2053, ίσως και το 2071, θα έχει πετύχει τους στόχους της με τη θέληση του Αλλάχ» είπε ο Τούρκος υπουργός, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η Άγκυρα έχει μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς  για επανίδρυση του Χαλιφάτου (η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν θεοκρατικό καθεστώς και δεν είναι τυχαία η αναφορά στον Αλλάχ).

misaki-milli

Ο χάρτης με τις εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκία όπως τις ονειρεύεται ο νεοσουλτάνος Ερντογάν πριλαμβάνει Θεσσαλλονίκη, Καβάλα, Κρήτη Κύπρο πολλά νησιά του Αιγαίου , τη Βάρνα και Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας , Μοσούλι,Χαλέπι και άλλες περιοχές .

Mάλιστα προσδιορίζει την περίοδο 2023-2053 ως την πιο κρίσιμη στην οποία θα επιτευχθεί ο βασικός σχεδιασμό της Αγκυρας.

«Τώρα ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ. Ήταν αναγκαία η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», όπως είναι αναγκαία και η επιχείρηση της Μοσούλης».

Ο Τούρκος υπουργός επισκεπτόμενος την πόλη Έλαζιγ στην ανατολική Τουρκία για την έναρξη δημοσίων επενδύσεων στην περιοχή, επισκέφθηκε το γραφείο του διοικητή Μουράτ Ζορλούογλου, όπου παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος στην κεντρική πλατεία του Ιζέτ Πασά, αναφέρθηκε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στη συνέχεια εκθείασε το τουρκικό έθνος.

«Το τουρκικό είναι ένα ευγενές έθνος και είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτό το επικό έθνος. Επική δεν είναι μόνο η ιστορία μας αλλά αποτελεί παράδειγμα για όλους τους καταπιεσμένους λαούς. Τέτοιος λαός δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα, θα συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και η σημαία μας θα κυματίζει για πάντα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με αποτελεσματικότητα τώρα που ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ».

Η Άγκυρα θεωρεί ότι η Μοσούλη είναι τουρκική και θέλει να αποκτήσει δικαιώματα στα πλούσια πετρελαϊκά της κοιτάσματα.

Προχθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε στην πλήρη απόρριψη της Συνθήκης της Λωζάνης λέγοντας πως :

«Δεν μπορούμε το 2016 να κινούμαστε με τη λογική του 1923. Αυτό είναι άδικο, δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο, δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε».