Οριζόντια ψηφοφορία προωθεί ο ΔΗΣΥ…

Σειρά προτάσεων νόμου για τον εκσυγχρονισμό του εκλογικού συστήματος, περιλαμβανομένης της θεσμοθέτησης της οριζόντιας ψηφοφορίας, έχει καταθέσει προς συζήτηση ο Δημοκρατικός Συναγερμός με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπό του, Νίκο Τορναρίτη, να ζητά όπως συζητηθούν το συντομότερο στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.image735-aspx

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Τορναρίτης ξεκαθάρισε παράλληλα ότι ο ΔΗΣΥ «ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει στο μέλλον την οποιανδήποτε πρόθεση στήριξης της οποιασδήποτε πρότασης για το κυνήγι των αγρινών».

«Αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα είναι η θέση μας και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις προτάσεις νόμου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ είπε ότι «από τις 14 του περασμένου Ιουλίου ο ΔΗΣΥ έστειλε τρεις προτάσεις νόμου στην Επιτροπή Εσωτερικών οι οποίες αφορούν άμεσα τον εκσυγχρονισμό του εκλογικού συστήματος και, αν θέλετε, ένα πολύ μεγάλο αίτημα της κοινωνίας».

«Έχουμε προτείνει τη θεσμοθέτηση της οριζόντιας ψηφοφορίας», ανέφερε.

Είναι ένα θέμα, πρόσθεσε, για το οποίο υπήρξε μια πολύ μεγάλη συζήτηση.

Σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ, «έφτασε ο χρόνος να συζητηθεί με τον πιο επίσημο τρόπο στη Βουλή και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν και στο κοινοβούλιο αλλά και μπροστά στην κοινωνία».

«Παράλληλα, πρέπει να σας πω ότι έχουμε στείλει ακόμη δύο προτάσεις νόμου μέσα από τις οποίες, με τη μία καθορίζεται η επιστολική ψήφος και με την άλλη περιορίζεται ο χρόνος εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους», είπε.