Στο μικρό μας τσίρκο τα ρολόγια κτυπούν μεσάνυκτα…

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

 

Πόση είναι η Κύπρος….μια παθκειά τόπος! Μια συνοικία της Ευρώπης, μια πολυκατοικία της Κίνας.Μετά τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο, η Κύπρος είναι το μικρότερο κράτος μέλος της Ε.Ε.Και όμως το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα, αποφάσισε πως η θερινή ώρα δεν αλλάζει και οι δείκτες των ρολογιών τους θα μείνουν κολλημένοι στην ώρα της  Τουρκίας. Η χώρα που για 42 χρόνια κατέχει με τη δύνομη των όπλων, τη βία και τα έτσιθέλω της τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάλλει τους δικούς της νόμους και όρους .

ΚακοφαίνεταΙ στον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί όταν του λένε πως το ψευδοκράτος είναι ένα υποτελές μόρφωμα που δημιούργησε η Τουρκία.Ενα προτεκτοράτο το οποίο έκτισε πάνω στα λείψανα χιλιάδων ηρώων που αντιστάθηκαν στις ορδές του Αττίλα.Δεν φτάνει τόσο θανατικό αλλά θέλει να νομιμοποιήσει και τα λάφυρα του πολέμου.Το πλιάτσικο θα πάρει άλλη μορφή.Θα περάσει στα χέρια του σφετεριστή-παράνομου χρήστη και όχι του νόμιμου ιδιοκτήτη.

Πριν περάσουν 24 ώρες από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Γιλντιρίμ, το ψευδοϋπουργικό στα κατεχόμενα ταυτίστηκε με τον κατακτητή.Και ο Ακιντζί το θεωρεί πολύ φυσιολογικό «αυτό το μέτρο για να μην διαταραχθούν-όπως είπε- οι ώρες των πτήσεων» .

Μα ποιούς περιπαίζει ο κ. Ακιντζί;Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν ενημερώνει το λαό τι πάει να συμφωνήσει στις 14 Σεπτεμβρίου;

Ποιά δικαιώματα θα έχει το 82% και ποιά η μειοψηφία του 18%;

Παράλογα και οξύμωρα συμβαίνουν σε αυτό τον καθημαγμένο τόπο, που μοιάζει περισσότερο με τσίρκο παρά με  κράτος.Προς τι η ένταξη μας στην Ε.Ε. όταν δεν κουνά το δακτυλάκι της  για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό; Από τότε που μπήκαμε σε αυτό τον λάκο των λεόντων πάμε  από το κακό στο χειρότερο. Βρήκαν  ευέλιγκτους και ασπόνδυλους ηγέτες που σέρνονται υπακούοντας στις υποδείξεις των Ευρωπαίων  και των  Αγγλοαμερικανών και μας αναγκάζουν σε συνεχή υποχώρηση.

Μας δοκίμασαν και ξέρουν μέχρι πού φτάνουν οι αντιστάσεις μας.Μας χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο στα Γιούρογκρουπ,κούρεψαν σύριζα την οικονομία, οδήγησαν στην φτωχοποίηση χιλιάδες οικογένειες  και τώρα θα μας βάλουν στο κρεβάτι του Προκρούστη για να ικανοποιήσουν όλα τα θέλω της Τουρκίας τα οποία  δεν άλλαξαν από τότε που εισέβαλε ως μαχαιροβγάλτης εισβολέας και όχι ως «ειρηνοποιός».

Θα ανατέλλει ο ήλιος στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα τα ρολόγια θα κτυπούν μεσάνυκτα.