H Βουλγαρία απέλασε μέλος της ΦΕΤΟ στην Τουρκία

300px-Charlie-Hebdo-2015-10Βουλγαρικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Τούρκου φερόμενου ως μέλος της ΦΕΤΟ του Φετουλάχ Γκιουλέν, Αμπντουλάχ Μπουγιούκ, για πολιτικό άσυλο και αποφάσισε την απέλασή του από τη χώρα.

Σύμφωνα με Βουλγάρικα Μ.Μ.Ε ,ο Μπουγιούκ αναμένεται να παραδοθεί στις τουρκικές Αρχές εντός της ημέρας στο τελωνείο Καπίκιουλε μεταξύ των δύο χωρών και να μεταφερθεί ακολούθως στη Διεύθυνση Ασφάλειας της Ανδριανούπολης.

Για την  παράδοση του Μπουγιούκ, που θεωρείται από την Τουρκία μέλος της οργάνωσης ΦΕΤΟ, αναφέρθηκε και  ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπουγιούκ, που αναφέρεται με το παρατσούκλι “το ταμείο” της ΦΕΤΟ, είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος με δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα να διαφύγει στη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία αναμένεται να απελάσει προς την Γαλλία στέλεχος του ISIS ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τα στοιχεία των Γαλλικών αρχών να βοήθησε την ομάδα των ενόπλων που επιτέθηκαν στις 7 Ιανουαρίου του 2015  στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι . Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες.