Μαίνεται εκτός ελέγχου σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά

Εκτός ελέγχου μαίνεται  σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά και οι σκηνέςkypros-fwtia image735.aspx είναι εφιαλτικές.Εντρομοι κάτοικοι εγκαταλείπουν προληπτικά τα σπίτια τους ενώ η φωτιά κατευθύνεται ανεξέλεγκτη προς τα σπίτια .
Η κατάσταση στο μέτωπο Κούρδαλι – Σπήλια είναι έντονη ενώ πιο έντονο παρουσιάζεται το μέτωπο Ασίνου στην περιοχή Ροτσιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος  Δασών, σχετικά με την πυρκαγιά στην Ευρύχου από την πυρκαγιά απειλήθηκαν δύο κατοικίες στο χωριό Κούρδαλι, ενώ ένας δασοπυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, όπου και κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους.

Δυο ηλικιωμένες γυναίκες που παρέμειναν στο χωριό Κούρδαλι μέχρι σήμερα έφυγαν με την συνοδεία Αστυνομίας νωρίς το μεσημέρι. Γίνεται προσπάθεια να κατασταλεί το μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο προς τα σπίτια και τις εξοχικές κατοικίες.Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παραμένουν κακοί σύμμαχοι στο έργο κατάσβεσης.

Συχνές αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν σήμερα   στην περιοχή Ροτσιά  στο μέτωπο Ασίνου που μαίνεται από χθες το απόγευμα η κατάσταση είναι κρίσιμη .Στην περιοχή επιχειρούν μόνο πτητικά μέσα  καθώς οι επίγειες δυνάμεις αδυνατούν να κάνουν οτιδήποτε, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Πάνω από όλα οι ζωές των πυροσβεστών 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, οι οποίες εκπροσωπούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Τμήμα Δασών, εξέφρασαν, με ανακοίνωση τους , τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη στήριξη τους προς τις οικογένειες των δύο δασοπυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Κάλεσαν, επίσης, την πολιτεία να στηρίξει με άμεσο και έμπρακτο τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων.

Εξέφρασαν ακόμα τα συγχαρητήρια τους στους δασοπυροσβέστες μέλη τους και στους άλλους εργαζομένους που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό δίνουν τη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς και για προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου.

Παράλληλα οι συντεχνίες τονίζουν πως η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των δασοπυροσβεστών, αλλά και όλων όσοι συμμετέχουν και βοηθούν στην κατάσβεση πυρκαγιών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων και καλούν τη Διεύθυνση του Τμήματος Δασών αλλά και την Υπουργό Εργασίας και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να εποπτεύσουν περαιτέρω και να επιβεβαιώσουν ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας του προσωπικού.

Στην περιοχή όπου λειτουργεί  συντονιστικό γραφείο  για την κατάσβεση των πυρκαγιών μετέβησαν εκπρόσωποι α’ όλα τα κόμματα  ενώ με ανακοινωσεις  τους εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο δασοπυροσβστών που έχασαν την μαχη εν ωρα καθήκοντος.

Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις

Ολες οι εκδηλώσεις  που ήταν προγρμματισμένες για σήμερα έχουν αναβληθεί σε ένδειξη πένθους για τους αδικοχαμένους  δασοπυροσβέστες.