ΑΚΕΛ: Προαποφασισμένο το κλείσιμο των ΚΑ

Το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα την παράνομη και ύποπτη διαδικασία ξεπουλήματος του Εθνικού Αερομεταφορέα και να μπει σε διάλογο με ένα και μοναδικό στόχο.
Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που αφορά στην επιστολή  της  πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίαςτο ΑΚΕΛ ζναφέρει ότι επιβεβαιώνονται πανηγυρικά τις καταγγελίες του   για προαποφασισμένο από την κυβέρνηση ξεπούλημα της εταιρείας μέσα από παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες.26807
Οι καταγγελίες της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. των Κ.Α. είναι πολύ σοβαρές και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.
Πιο συγκεκριμένα:
– Τα μέλη του Δ.Σ. των Κ.Α. κρατούνται στο σκοτάδι  την ώρα που οι παράνομες μεθοδεύσεις για ξεπούλημα των Κ.Α. γίνονται σε Υπουργικό επίπεδο.
– Υπάρχει μεθόδευση και προαπόφαση για κλείσιμο της εταιρείας.
– Υπάρχουν επενδυτές στη διαδικασία οι οποίοι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν κεφάλαια και να διατηρήσουν το προσωπικό και την εταιρεία, οι οποίοι παραδόξως έχουν διαγραφεί από τη διαδικασία.
– Ασκούνται πιέσεις στα μέλη του Δ.Σ. να δώσουν στους ανταγωνιστές των Κ.Α. επιχειρηματικά μυστικά.
– Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.  πιστεύει ότι η εταιρεία μπορεί να σωθεί.
Τόσο οι καταγγελίες του Δ.Σ. των Κ.Α. όσο και οι πρόσφατες καταγγελίες του συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αερομεταφορέων ότι η κυβέρνηση αρνείται να δώσει την μάχη ενώπιων της ευρωπαϊκής επιτροπής για διάσωση των Κ.Α. και συμπεριφέρεται σαν να επιθυμεί αρνητική απάντηση, αφήνουν την κυβέρνηση φοβερά εκτεθειμένη.
Τη διάσωση των Κ.Α. για το καλό του τόπου, της οικονομίας και των εργαζομένων.