Νέος Πρόεδρος της Βουλής ο Δ.Συλλούρης

Με τις 18 ψήφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ και των τριών image735-4.aspxτης Αλληλεγγύης, σύνολο 21, νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξελέγη ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Δημήτρης Συλλούρης.

Ο κ. Συλλούρης εξελέγη κατά την τρίτη φάση της ψηφοφορίας, με απλή πλειοψηφία εξασφαλίζοντας 21 ψήφους. Τρεις από το κόμμα του και 18 από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Κατα την  την έναρξη της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Βουλής , ο κ. Συλλούρης υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του ανέφερε πως αν εκλεγεί δεν θα συμμετέχει στα κομματικά δρωμενα του Κινήματος Αλληλεγγύη στα πλαίσια της συναίνεσης και της αναβάθμισης του νομοθετικού σώματος.

Στην πρώτη ψηφοφορία τέθηκαν οι υποψηφιότητες των Αβ.Νεοφύτου προέδρου του ΔΗΣΥ, του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού, του Μαρίνου Σιζόπουλου , και του Γ.Περδίκη.Ο Αβέρωφ Νεοφύτυ συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους των 18 βουλευτών του ΔΗΣΥ, ο Α.Κυπριανού των 16 βουλευτών του ΑΚΕΛ ο Γ.Περδίκης τους δύο του κινήματος των Οικολόγων.Την υποψηφιότητα  του Μαρίνου Σιζόπουλου ο οποίος συγκέντρωσε 15 ψήφους υποστήριξαν το ΔΗΚΟ , η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών ενώ οι δύο βουλευτές του  ΕΛΑΜ  τήρησαν αποχή.

Στην πρώτη του ομιλία από τη θέση του προέδρου της Βουλής ο Δημήτρης Συλλούρης, διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί με αμεροληψία και με σθένος για να βελτιωθεί η εικόνα της Βουλής.

Την Πέμπτη ξεκαθαρίζει και το σκηνικό για τη σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών.