Κορυφώνεται το παρασκήνιο για την προεδρία της Βουλής

Κορυφώνονται οι διαβουλεύεσεις  των κομμάτων και  στο παρα πέντε  f8d856b90ad45f83572a6e2d07a808a0-696x464.jpg.pagespeed.ce.BN0Dldvidjτης συνόδου της Βουλής αναμένεται να βγει καπνός για το ποιά κόμματα υποστηρίζουν ποιούς, για το αξιώμα του επικεφαλής της Νομοθετικής εξουσίας. Το Ποεδρικό φαίνεται να είναι άμεσα αναμεμειγμένο στις διεργασίες καθότι το πρωί στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μετέβηαν στο Προεδρικό για να εκφράσουν τις απόψεις ή και διαφωνίες τους σχετικά με το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί  ο προερχόμενος από το Κίνημα Αλληλεγγύη  Δημήτρης Συλλούρης.

Λίγο μετά  το μεσημέρι και χωρίς την παρουσία  εκπροσώπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, ξεκίνησε στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών, η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου.Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Νωριτερα και χωρίς να γίνουν δηλώσεις,  είχε προηγηθεί συνάντηση στα γραφεία του Συναγερμού μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Δημήτρης Συλλούρης με φόντο τις διεργασίες για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής.

Στις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, και όπως ξεκαθαρίστηκε από το κόμμα, δεν θα γίνουν οι οποιεσδήποτε δηλώσεις.

Το ΑΚΕΛ παραμένει  στη θέση να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντρου Κυπριανού χωρίς να αποκλείεται να υποστηριχθεί  και από μερίδα βουλευτών του ΔΗΣΥ  καθότι οι διαφωνούντες με την υποψηφιότητα Συλλούρη υποστηρίζουν πως πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να είναι πολιτικός που να συμφωνεί στο κυπριακό με το κυβερνών κόμμα. Η’ να παραμείνουν μέχρι τέλους με την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το ΕΛΑΜ δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του απόφαση και από τις 13:00 βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρία του   Πολιτικού  Συμβουλίου  του κόμματος, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση.