Α.Κυπριανού:«Το ΑΚΕΛ είναι γέννημα της κοινωνικής ανάγκης…»

«Το ΑΚΕΛ δεν δημιουργήθηκε για να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες και τα εγώ του οποιουδήποτε, δεν γέρνει όπου φυσάει ο άνεμος και κανένας δεν το έχει στο χέρι», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι “το ΑΚΕΛ είναι γέννημα της κοινωνικής ανάγκης για καλύτερη κοινωνία”.162

Σε ομιλία τη Δευτέρα, στη συναυλία για τα 90χρόνα του ΚΚΚ- ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “ο καθένας από εμάς την Κυριακή πρέπει να πει την τελευταία κουβέντα: ή θα σηκώσουμε κεφάλι και θα αντισταθούμε ή θα μείνουμε σκυφτοί να πληρώνουμε τις συνέπειες των πολιτικών τους”, προσθέτοντας ότι “ο καθένας από εμάς την Κυριακή πρέπει να το αποφασίσει” για να κάνουμε ένα βήμα για το μέλλον.

Θέλουν να μην υπάρχουμε ή αν υπάρχουμε να υπομένουμε και να σωπαίνουμε γιατί είμαστε γι’ αυτούς η απειλή, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “ξεμασκαρεύουμε την πολιτική που προτιμά Κύπρο μισή αλλά ελληνική” και “στεκόμαστε απέναντι από την ασυδοσία των κατεστημένων που πλουτίζουν εδώ και δεκαετίες στις πλάτες του λαού”.

Ο κ. Κυπριανού είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι “απόψε τους στέλνουμε ισχυρό μήνυμα, σηκώνουμε ανάστημα και προχωράμε”, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ είναι το λαϊκό ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.

Δύναμη μας είναι ο λαός. Δύναμη του λαού είμαστε εμείς. Δύναμη που σηκώνει στους ώμους της τις προσδοκίες όσων ονειρεύονται Κύπρο της ειρήνης και της επανένωσης. Δύναμη που ανατρέπει τις πολιτικές που ωφελούν τους λίγους. Δύναμη που υπερασπίζεται το συμφέρον των πολλών. Δύναμη που χτίζει την προοπτική, πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμη ότι “ακούμε κάθε βράδυ από τα δελτία ειδήσεων το ίδιο παραμύθι, ήρθε η ανάπτυξη, ήρθε η σταθεροποίηση” και “να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι οι εργαζόμενοι, να δουλεύουν και την Κυριακή, να δουλέψουν με συμβόλαιο, να μην τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν, να ζήσουν τα παιδιά τους οι μονογονιοί με 250 ευρώ, να ζήσουν οι συνταξιούχοι με 350 ευρώ, να περιμένουν οι χιλιάδες την έγκριση για να ζουν με 480 ευρώ και να σκύψουν το κεφάλι οι μικρομεσαίοι.

“Να μην φωνάζουν όταν τους παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Να υπομένουν αθόρυβα το μαρτύριο οι άνεργοι. Να σταματήσουν να γράφονται στους καταλόγους για να φαίνεται ότι μειώνεται η ανεργία. Να μην μιλά κανένας για όσους μετανάστευσαν. Να μην διαμαρτύρεται κανένας για το χάος στα νοσοκομεία. Να μην απαιτεί κανένας να προστατευθούν όσοι έχουν ανάγκη. Να μην ζητά κανένας να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκποιήσεις. Να μην διαμαρτύρεται κανένας επειδή ισοπεδώθηκαν πλέον οι θεσμοί,” πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι έχουμε τη δύναμη και ότι “για εννιά δεκαετίες καταφέραμε να είμαστε όρθιοι και ισχυροί, γιατί είμαστε πάντα αυτοί που διεκδικούν, αυτοί που αντιστέκονται, αυτοί που νοιάζονται για τους πολλούς, αυτοί που παλεύουν για το αύριο και γιατί στεκόμαστε πάντα σταθεροί και συνεπείς στις θέσεις μας”, προσθέτοντας ότι “ο εθνικισμός πάντα γνώριζε και φοβόταν ότι όσο υπάρχει το ΑΚΕΛ, το δηλητήριο του θα πηγαίνει χαμένο”.

Ανέφερε ότι “μεγαλώσαμε μέσα σε εποχές που κάθε θέση μας γινόταν πράξη ακόμα και αν αυτό σήμαινε κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τη ζωή. Ενενήντα χρόνια πριν μιλούσαμε για την κοινή πάλη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Για την αύξηση των μεροκαμάτων. Για το οκτάωρο. Για την προστασία των εργαζομένων. Για τη δωρεάν υγεία και παιδεία”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε επίσης ότι πρέπει ο καθένας από εμάς να σηκώσει την ευθύνη, να αποφασίσει αν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τα πάντα, να διαλέξει αν θέλει πολιτικές για την ευημερία των πολλών ή για τα συμφέροντα των λίγων”, προσθέτοντας ότι “μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα με το ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, αλλά στις θέσεις μας θα δει και τα δικά του συμφέροντα, στις προτάσεις μας θα δει και το δικό του μέλλον”.162162