ΔΗΚΟ:Με τουρκικούς όρους διαπραγματεύεται το κυπριακό ο Πρόεδρος

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παραμονές των εκλογών, συνυπογράφει κοινή δήλωση με τον κ. Ακκιντζί, προσπαθώντας να παρουσιάσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, που δεν τεκμηριώνεται από τις δηλώσεις του Ακκιντζί» ανέφερε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης.k-mavridis-pros-soults-lypiro-na-prosfoneite-proedro-ton-akintzi

Οπως ανέφερε , αντί να προβαίνει σε καταγραφή προθέσεων, καλύτερα θα ήταν να ενημέρωνε το λαό, για το τι συζητείται στις διαπραγματεύσεις.

Κυρίως, τόνισε,  πρέπει να ενημερώσει τον προσφυγικό κόσμο για τα κριτήρια και τις εξαιρέσεις στο Περιουσιακό, δηλαδή τους τρόπους που συζητά, για να μην επιστρέψουν οι περισσότεροι πρόσφυγες.

Οι τακτικισμοί του Ακκιντζί, τόνισε ο Κ. Μαυρίδης ,  αποδεικνύουν τη λανθασμένη απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να αποδεχτεί να συζητηθούν τα θέματα που ενδιαφέρουν την τουρκική πλευρά πρώτα και να μείνουν στο τέλος τα ακανθώδη για την Ελληνοκυπριακή πλευρά ζητήματα.Ένα χρόνο, συζητούν τη Διακυβέρνηση και το Περιουσιακό ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαπραγματεύεται με τουρκικούς όρους.

Το αποτέλεσμα είναι η αποενοχοποίηση της Τουρκίας, σε βαθμό, που η Άγκυρα επικρίνεται από τη διεθνή και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για το σύνολο της πολιτικής της, πλην του κυπριακού, για το οποίο λαμβάνει συγχαρητήρια.