Βουλευτής του ΑΚΡ ζήτησε κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους ως αντίποινα για την ήττα της Φενερμπαχτσέ από τη ΤΣΕΣΕΚΑ Μόσχας

Σε μία απίστευτη πρόκληση προέβη βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν αμέσως μετά τη νίκη της ΤΣΕΣΕΚΑ Μόσχας επί της τουρκικής Φενερμπαχτσέ για το Ευρωπαϊκό κύπελλο. tayyarΟ Samil Tayyar ζήτησε ως αντίποινα να καταρριφθεί ένα ακόμη ρωσικό αεροσκάφος στη Συρία από τουρκικά μαχητικά. Η ανάρτηση του μάλιστα αυτή στο twitter προκάλεσε έναν καταιγισμό “εχθρικών” σχολίων κατά της Ρωσίας.

Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία είναι έννοιες πολύ μικρές για να περιγράψουν τα τουρκικά αισθήματα για λαούς όπως ο Ρωσικός και ο Ελληνικός, Ορθόδοξους δηλαδή. Απλά, για λόγους πολιτικούς και σκοπιμοτήτων προσπαθούν να τα κρύβουν. Δεν τα καταφέρνουν όμως πάντα. Αντιθέτως, συχνά πυκνά αποκαλύπτονται οι προθέσεις τους και το πραγματικό τους πρόσωπο.

Αυτό αποδεικνύει και η ανάρτηση του βουλευτή του AKP, του κυβερνώντος κόμματος, Samil Tayyar στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά τον τελικό μεταξύ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Φενέρμπαχτσέ, με την πρώτη έχοντας στο τιμόνι της τον Έλληνα προπονητή Δημήτρη Ιτούδη να κερδίζει στην παράταση με σκορ 101-96.

“Θέλω να καταρρίψουν ένα ακόμη ρωσικό τζετ” έγραψε στο twitter ο βουλευτής του Ρ.Τ. Ερντογάν. Πρότεινε δηλαδή μία στρατιωτική αντίδραση για την ήττα της τουρκικής ομάδας στο μπάσκετ, προφανώς μία αντέχοντας την ταπείνωση και την άμεση απάντηση της Ρωσίας στον τελικό της Eurovision.

Με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι πολιτικοί καλλιεργούν κλίμα εχθρικό για τη Ρωσία, όπως κάνουν και για την Ελλάδα. Αυτές τις ημέρες μάλιστα οι προκλήσεις στο Αιγαίο δείχνουν πώς η Άγκυρα επιδιώκει μία κρίση και βεβαίως η κατάσταση στη Συρία συνδέεται με τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

Όσο για τον Samil Tayyar, επρόκειτο για έναν πολιτικό της ομάδας του Ερντογάν, ο οποίος επανειλημμένα έχει επιτεθεί κατά του καθεστώτος Άσαντ, υποστηρίζει σαφώς την εισβολή των Τούρκων στη Συρία, ενώ είναι ιδιαίτερα εχθρικός και απέναντι στην Ελλάδα, αφού έχει χαρακτηρίσει νησιά του Αιγαίου ως “τουρκικά” και αξίωσε να καταληφθούν με στρατιωτική δράση.