Οι «καρχαρίες» της φοροδιαφυγής και τα «ψαράκια » της αρπακτής

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

«Δεν υπάρχουν πολιτικά εκτεθειμένα άτομα στα έγγραφα του Παναμά  μόνο δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία…» αποφάνθηκαν οι φωστήρες της  παραπληροφορησης και έτσι οι έρευνες για  τους  «τρυποκάρυδους»  του δημοσίου που καταφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους πραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες.Αντι λοιπόν να ξεκινήσουν οι έρευνες για να αρπάξει η τσιμπίδα της δικαιοσύνης και του φόρου τους μεγαλοκαρχαρίες  εκατομμυριούχους που φυγαδεύουν τα κέρδη και υπερκέρδη τους,  ρίχνουν στην αρρένα του τηλεθεάματος  «ψαράκια» της αρπακτής ως ύποπτους για μίζες.Κεφτοκοτάδες  μικρομιζαδόροι και φακελοεισπράκτορες , εύκολα πιάνονται στο δίκτυ του νόμου.  Ετσι για να ικανοποιηθεί το «λαϊκό αίσθημα » πως κάτι κάνει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση για να βάλει σε τάξη τα του κράτους δικαίου ενώ η μεγάλη διαφθορά καλπάζει αγέρωχη  και ατιμώρητη.Φτωχοί, νεόπτωχοι,  άνεργοι και ξενητεμένοι νέοι που πήραν των οματιών τους και ψάχνουν σε ξένη γη ένα κομμάτι αξιοπρέπειας και λίγα ψίχουλα σεβασμού ,  είναι τα μεγάλα θύματα του εμπαιγμού στο μεγάλο μας τσίρκο όπου το ψέμμα επιχειρεί να σαγηνεύσει τους κουρασμένους ψηφοφόρους  και οι δολιοφθορείς να ενδυθούν και πάλιν τον μανδύα του σωτήρα του έθνους.
 Εχουν στα χέρια τους καταγγελίες  για φoροφυγάδες με αποδείξεις και ονόματα.Φυσικά πρόσωπα κρυβόμενα  ως νομικά πρόσωπα σε off shore εταιρείες με καταθέσεις εκατομμυρίων στα
British Virgin Islands, στα  Channel islands , στον Παναμά και αλλού, αλλά φευ. Κανένας  δεν τολμά να αναφερθεί στις αποδείξεις και τα ονόματα που γνωρίζουν. Στα δικηγορικά γραφεία και στα ελεγκτικά που κάποια μέλη εξ αυτών είναι και πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. Προφανώς δεν τους συμφέρει. Επειδή μόλις ξετυλιχθεί το κουβάρι και μπουν στους λαβυρίνθους της φοροδιαφυγής ,  θα φανεί πίσω απο τις δαιδαλώδεις διαδρομές του παράνομου χρήματος  ποιά πολιτικά πρόσωπα, οικονομικοί παράγοντες , επιχειρηματίες επώνυμοι και ανώνυμοι έχουν φυγαδεύσει τα εκατομμύρια τους στους φορολογικούς παραδείσους.  Βολικά και ανέξοδα διακηρύττουν  εν χορώ πως πρέπει να γίνει έρευνα και να βγουν όλα στο φως. Τη στιγμή που προβολείς φωτός  δείχνουν τα τεκμηρια των αξιόποινων αυτών αδικημάτων κανένας από τους διαπρήσιους κήρυκες  της νομιμότητας δεν τολμα να προφέρει έστω και ένα όνομα.
«Μάστιγα η φοροδιαφυγή» μας λένε.«Τέρμα στη διαπλοκή και στη διαφθορά » διατυμπανίζουν , αλλά όταν φτάσουν στο δια ταύτα οι έρευνες χωλαίνουν, χάνουν τον δρόμο τους και αγνοείται η τύχη τους.Ινα επιβεβαιωθεί το ρηθέν «κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι.»
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν καταγγελίες ενώπιον το Εφόρου Φορολογίας εναντίον πρώην προβεβλημένου στελέχους και πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ για φοροδιαφυγή; Κοινοποιήθηκαν ή όχι σε άλλους αξιωματούχους του κράτους αλλά και σε απερχόμενους βουλευτές κομμάτων αυτές οι καταγγελίες που καταγράφονται σε ένα βαρύ φάκελο με αποδείξεις και ονόματα; Τι έγιναν αυτές οι καταγγελίες; Θα βγουν στην επιφάνεια και άλλοι φοροφυγάδες ή πάλιν θα ακούσουμε την δικαιολογία πως δεν «υπάρχουν αποδείξεις»; Θα επαναληφθεί το σκηνικό που εφαρμόσθηκε  και με όσους φυγάδευσαν τα εκατομμύρια  τους  παραμονές του κουρέματος των καταθέσεων στο Γιούρογκρουπ τον Μάρτη του 2013;
Κατα τα άλλα «συσπειρώνονται»  και μας σερβίρουν χωρίς άρτον,  θέαμα με τις συλλήψεις κλεφτοκοτάδων και μιζαδόρων που συνοδεύεται αυτό το τσίρκουλο με  βαρύγδουπες δηλώσεις πως το μαχαίρι της διαπλοκής και της διαφθοράς θα φτάσει μέχρι το κόκαλο.