Στα άκρα η αντιπαράθεση Κασουλίδη-Ν.Παπαδόπουλου

Συνέχεια στην χθεσινή αντιπαράθεση Κασουλίδη Νικόλα Παπαδόπουλου δόθηκε σήμερα με τον ΥΠΕΞ να παρεκτρέπεται και να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ kasoulides-770x439_c ότι « δεν

r720_NIKOLAS PAPADOPOULOS

θέλει λύση του Κυπριακού».Ο Ι.Κασουλίδης μιλώντας στο ΡΙΚ και κληθείς  να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, σχετικά με το θέμα της παραχώρησης βίζας στους Τούρκους πολίτες οτι ο κ. Ππαδόπουλος με τις θέσεις που διατυπώνει αποδεικνύει πως δεν επιθυμεί λύση  .Πρόσθεσε ότι αυτό το στηρίζει στο γεγονός ότι η λύση πρέπει να γίνεται αμοιβαία αποδεκτή αλλά αυτά που ο κύριος Παπαδόπουλος προτείνει δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τα δύο μέρη.

Αμεση ήταν η απάντηση  του προέδρου του ΔΗΚΟ   στην επίθεση που δέχθηκε από τον Ιωάννη Κασουλίδη . Με ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγόρησε  τον   Υπουργό Εξωτερικών ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του λόγω της παταγώδους αποτυχίας της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής που ακολουθεί.Χαρακτήρισε δε  την αναφορά Κασουλίδη  ότι  δεν θέλει λύση ως  ύβρις.

Ο Ν.Παπαδόπουλος εκφράζει επίσης την θλίψη του γιατί όπως αναφέρει ο Υπ. Εξωτερικών της χώρας μας επιμένει να διχάζει τον λαό, χωρίζοντας τους ε/κ σε εκείνους «που θέλουν» και εκείνους «που δεν θέλουν λύση».

Μιλώντας  σε διάσκεψη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση της Κοινωνικής Συμφωνίας του ΔΗΚΟ με τους πολίτες, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “στο νέο ξέσπασμά του, ο κ. Κασουλίδης μου επιτέθηκε με τη ψευδή κατηγορία πως `δεν θέλω λύση`.Θεωρώ αυτή τη δήλωση ύβρη”.

Είναι προφανές είπε , ότι μπροστά στην παταγώδη αποτυχία της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής που ακολουθεί, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, απευθύνοντας προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το ερώτημα εάν υιοθετεί τις “διχαστικές δηλώσεις” του Υπουργού του.

Εξέφρασε θλίψη “γιατί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας επιμένει να διχάζει το λαό, χωρίζοντας τους Ε/κ σε εκείνους `που θέλουν` και εκείνους `που δεν θέλουν λύση`.
Και όλα αυτά σε συνέχεια του γνωστού αφηγήματος πως `η Τουρκία θέλει λύση, αλλά οι Ε/κ είναι το πρόβλημα` που επαναλαμβάνουν όλοι όσοι επιδιώκουν την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν”.

“Είναι πραγματικά τραγικό και επικίνδυνο”, πρόσθεσε, “το γεγονός ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αποενοχοποιεί την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, αλλά και το γεγονός ότι πλέον προσβάλλει και συκοφαντεί όσους Ελληνοκύπριους πολιτικούς και πολίτες διαφωνούν μαζί του”.

Όπως είπε, “δεν περιμένω να κρίνει σωστά και αντικειμενικά ένας πολιτικός: Που δήλωσε ότι προτιμά το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου επειδή τον βολεύει, που δήλωσε ότι το θέμα των εποίκων έχει επιλυθεί στις διαπραγματεύσεις, που το 2004 απειλούσε τους Ελληνοκύπριους ότι θα έρθει η μικρασιατική καταστροφή αν απορριφθεί το σχέδιο Ανάν και που διαψεύδεται από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο μέρα παρά μέρα”.

“Περιμένω όμως ότι σύντομα ο κ. Κασουλίδης θα αρχίσει να συμπεριφέρεται με περισσότερη σοβαρότητα. Και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθεί με τα καθήκοντά του και θα αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα, που πλέον υιοθετείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, συμπλήρωσε.

Τέλος, συνέχισε, “είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω ευθέως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη:Υιοθετεί τις διχαστικές δηλώσεις του Υπουργού του, κ. Κασουλίδη, ο οποίος με τη γνωστή επιπολαιότητα που τον χαρακτηρίζει, μοιράζει συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς; Ποια είναι επιτέλους η θέση της Κυβέρνησης για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες; Συμφωνεί ή διαφωνεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αν διαφωνούν, τι σκοπεύουν να κάνουν για να αποτρέψουν την εφαρμογή της;”

“Αυτά οφείλει να απαντήσει η Κυβέρνηση και όχι να της φταίει η αντιπολίτευση για την αποτυχία της δικής της πολιτικής”, είπε.

Κοινωνική Συμφωνία ΔΗΚΟ “Η Κύπρος Μπροστά”
Για την Κοινωνική Συμφωνία του ΔΗΚΟ με τους πολίτες, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “στο ΔΗΚΟ λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Υποσχόμαστε μόνο όσα μπορούν να υλοποιηθούν. Δεσμευόμαστε μόνο για όσα μπορούν να γίνουν πράξη”.

“Για εμάς, η προεκλογική περίοδος δεν είναι κάτι διαφορετικό. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Δεν δίνουμε απραγματοποίητες υποσχέσεις. Δεν δεσμευόμαστε χωρίς αντίκρισμα. Παρουσιάζουμε τις βασικές μας προτάσεις για την Κύπρο και τη ζωή μας. Για να πάρουμε την Κύπρο Μπροστά”, όπως είπε.

“Προτάσεις μελετημένες, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες. Που διασφαλίζουν τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Που στόχο έχουν να αποκαταστήσουν αδικίες και αρνητικές συνέπειες της κρίσης και να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη”, πρόσθεσε.

“Είμαστε σίγουροι”, συνέχισε, “για τα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής τους. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, δεν παρουσιάζουμε στους πολίτες ένα απλό έντυπο. Παρουσιάζουμε μία Συμφωνία.
Την Κοινωνική Συμφωνία που προτείνει το Δημοκρατικό Κόμμα, σε κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο”.

“Μια Συμφωνία”, κατέληξε, “ με συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν και να ανατρέψουν την αρνητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας”.