Στέιτ Ντιπάρτμεντ:Επταπλασιάσθηκαν οι αμερικανικές επενδύσεις στην Κύπρο

 

Απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα για επαφές της Υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, στην Κύπρο, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τη Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. κα Victoria Nuland, Λευκωσία 20 Απριλίου 2016.ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 ότι στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κ. Νούλαντ «επαναβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά το έργο που γίνεται και στις δύο πλευρές της νήσου, στην κατεύθυνση μιας διευθέτησης».
Πρόσθεσε ότι επίσης συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου.
«Η Υφυπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο για το γεγονός ότι η Κύπρος προετοιμάζεται τώρα να εξέλθει από το πρόγραμμά της με το ΔΝΤ. Επίσης σημείωσαν πως οι αμερικανικές επενδύσεις επταπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, συζήτησαν θέματα ασφαλείας και περιφερειακές σχέσεις».
Σε σχέση με τη συνάντηση που η Βικτώρια Νούλαντ είχε την προηγουμένη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «συζήτησαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εδραίωση των συμφωνιών των ηγετών».