Πυρκαγιά κοντά στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό

Επιχείριση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 14:50 σε περιοχή του χωριού Μονή κοντά στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.fotia-2-770x439_c

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής με την κατάσβεση της πυρκαγιάς ασχολούνται 5 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λεμεσού και 2 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών.

Εξάλλου κι ενώ η επιχείριση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι και δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε σε απόσταση μόλις 200 περίπου μέτρων από την πρώτη.

Η πυρκαγιά έκαψε μέχρι στιγμής 3 δεκάρια ξηρά χόρτα, ακακίες, σκύβαλα και άγρια βλάστηση. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην προστασία υποστατικών.

Νωρίτερα  γύρω στις 3μ.μ.  τέθηκε υπό έλεγχο  η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12.53 σε ξηρά χόρτα μεταξύ των χωριών Κοφίνου και Αγίου Θεοδώρου.

Ανταποκρίθηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ Κοφίνου. Στην πυρκαγιά ανταποκρίθηκαν επίσης και ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, ένα από το κοινοτικό συμβούλιο Αγ. Θεοδώρου και δύο ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες.

Η πυρκαγιά έκαψε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Στο χώρο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης λόγω του κινδύνου αναζωπύρωσης από τους σφοδρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.