Αύριο παρουσιάζεται η νέα ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα

Στις 11 αύριο θα παρουσιαστεί στον “πρόεδρο”, Μουσταφά Ακιντζί ο κατάλογος των μελών του νέου “υπουργικού συμβουλίου” που θα αποτελείται από επτά “υπουργούς” det_προερχόμενους από το κόμμα Εθνικής Ενότητας και τρεις από το Δημοκρατικό κόμμα που σήμερα υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας.

Όπως μεταδίδει το τ/κ “πρακτορείο” ειδήσεων επικαλούμενο πηγές, τα “υπουργεία” που θα ανήκουν στο ΚΕΕ είναι: εξωτερικών, εσωτερικών. Υγείας, γεωργίας και φυσικών πόρων, μεταφορών και επικοινωνιών, εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, όπως και η “πρωθυπουργία” την οποία θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Στο Δημοκρατικό κόμμα θα ανήκουν τα “υπουργεία”: δημοσιονομικών, εθνικής παιδείας και τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού. Ξαναδημιουργείται δε η θέση του αναπληρωτή “πρωθυπουργού” που θα ανήκει επίσης στο ΔΚ. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το ΔΚ με ανακοίνωσή του το απόγευμα αναφέρει ότι οι δικοί του “υπουργοί” θα είναι τεχνοκράτες, αφού το ΡΤΚ απέρριψε την πρόταση όπως οι τρεις από τους πέντε “βουλευτές” του ΔΚ “υπουργοποιηθούν”, επικαλούμενο τις δυσκολίες που θα προκύψουν στη “βουλή” με την συμμετοχή των “βουλευτών” του ΔΚ.

Μετά την επίδοση του νέου “υπουργικού” στον κ. Ακιντζί, στις 13.30 θα συνέλθει αύριο η ολομέλεια της ψευδοβουλής όπου θα αναγνωσθεί η σύνθεση της νέας “κυβέρνησης” και στις 14.00 αναμένεται να γίνει η πρώτη τελετή παράδοσης – παραλαβής στην “πρωθυπουργία”.