Βρυξέλλες:Συνελήφθη ο βομβιστής του αεροδρομίου με το καπέλο

Συνελήφθη, σύμφωνα με τα όσα είπε αξιόπιστη πηγή στο φλαμανδικό δίκτυο VRT, o τρίτος ύποπτος Mohammed Abrini, ο φερόμενος και ως ο « άνθρωπος με το καπέλο », ένας από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο του Zaventem.newego_LARGE_t_1101_54660179_type13145

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας επιβεβαιώνει ότι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες και το Zaventem . Σύμφωνα με το VRT, ο Abrini συνελήφθη σε μια επιχείρηση στην περιοχή του Άντερλεχτ . Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές , είναι πιθανότατα ο « άνθρωπος με το καπέλο » είναι ένας από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο , ο οποίος άφησε τη βαλίτσα με τα εκρηκτικά και στη συνέχεια έφυγε από το αεροδρόμιο .

Ο δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη σήμερα , Osama K. φέρεται να είχε μια φευγαλέα επαφή με τον άνθρωπο που ανατινάχτηκε στο σταθμό του μετρό Maelbeek . Συνελήφθη με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθησαν από το εμπορικό κέντρο City2 στις Βρυξέλλες, από όπου αγόρασε τις αθλητικές τσάντες που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις .
Ο 31χρονος  Abrini καταζητείτο διεθνώς για πιθανή εμπλοκή στις επιθέσεις της 13ης κ Νοεμβρίου στο Παρίσι . Στις 11 Νοεμβρίου , δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις , καταγράφηκε από μια κάμερα μαζί με τον Salah Αμπντεσλάμ σε ένα βενζινάδικο κατά μήκος της εθνικής οδού στο Παρίσι . Ο Abrini ήταν στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που αργότερα χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις . Σύμφωνα με τους ερευνητές , εμπλέκεται και στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες . Υπήρξαν ίχνη του στην ιδιοκτησία στην οδό Max Roosstraat στο Schaerbeek , όπου προετοιμάστηκαν οι επιθέσεις στο Zaventem και το σταθμό του Maalbeek .

Ο Abrini , ο οποίος έχει βελγική υπηκοότητα , είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ένοπλη ληστεία . Ο αδελφός του σκοτώθηκε στη Συρία , όπου ταξίδεψε και ο ίδιος πιθανώς.