ΗΠΑ: Η Ρωσία βοήθησε στην απελευθέρωση Αμερικανού πολίτη

Η Ρωσία έπαιξε ρόλο στην απελευθέρωση του Αμερικανού πολίτη ο οποίος κρατείτο στη Συρία και οι ΗΠΑ είχαν «περιοδικές επαφές» με τη συριακή κυβέρνηση για το θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.cf83cf84ceb5cf8acf84-cebdcf84ceb9cf80ceb1cf81cf84cebcceb5cebdcf84-630x400

«Εκτιμούμε τις προσπάθειες που κατέβαλε η ρωσική κυβέρνηση για αυτόν τον Αμερικανό πολίτη στη Συρία», είπε στους δημοσιογράφους ο Τόνερ, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η απελευθέρωση του ανθρώπου αυτού.
Το όνομά του δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πηγή, όμως νωρίτερα η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι αναμενόταν να απελευθερωθεί ένας φωτοειδησεογράφος που είχε απαχθεί στη Συρία το 2012, ο Κέβιν Ντόουις.
Σύμφωνα με τον Τόνερ, ο κρατούμενος πιθανότατα αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγες ημέρες και δεν βρίσκεται πια στη Συρία. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει εάν έχει φτάσει στις ΗΠΑ ή όχι.
Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Μόσχα δεν εμπλέκεται, κατά κανέναν τρόπο, στην κράτηση του Αμερικανού πολίτη και το μόνο που έκανε ήταν να διασφαλίσει την απελευθέρωσή του.