Panama Papers: Προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ρωσίας λέει ο Πούτιν

Απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ρωσίας εκ μέρους αντιπάλων της Δύσης καταγγέλλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας για πρώτη φορά για τις αποκαλύψεις των Panama Papers. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχεία διαφθοράς» κατά τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των αποκαλύψεων μέσω της δράσης offshore στενών φίλων και συνεργατών του.ED45B82EC5C0C7C0899954D69D94DC35

Σχολιάζοντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη διαρροή εκατομμυρίων εμπιστευτικών εγγράφων από την εδρεύουσα στον Παναμά δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca, ο Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας «ανησυχούν βλέποντας την ενότητα και αλληλεγγύη του ρωσικού έθνους».

«Και γι’ αυτό επιχειρούν να μας τραντάξουν εκ των έσω, να μας κάνουν πιο υπάκοους» συνέχισε μιλώντας για κατασκευασμένη επίθεση μέσω παραπληροφόρησης.

«Βρήκαν ελάχιστους από τους φίλους και τους γνωστούς μου και ‘έφτιαξαν’ κάτι εκεί και τα ‘ένωσαν’», δήλωσε αναφερόμενος σε tweets του WikiLeaks.

Τα έγγραφα που ήλθαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, σειρά offshore στα «χέρια» στενών συνεργατών και φίλων του Ρώσου προέδρου,Αν και το όνομα του Ρώσου προέδρου δεν εμφανίζεται σε κανένα από τα αρχεία, ο δυτικός τυπος επιχειρεί να  δυσφημίσει τον ρώσο Πρόεδρο.