Απαλλάγηκε της 6ης κατηγορίας ο Α. Θεμιστοκλέους

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας ζήτησε να προστεθεί 8η κατηγορία

Στις 22 Απριλίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εκδικάζει τροχαίες παραβάσεις, η δίκη του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα ΘεμιστοκλέουςAndreas-Themistokleous-e1452283027559 για τροχαίες παραβάσεις, με αγορεύσεις επί της ενστάσεως που ήγειρε η υπεράσπιση του κ. Θεμιστοκλέους, στο αίτημα της κατηγορούσας Αρχής να προσθέσει 8η κατηγορία, αφού προηγουμένως απέσυρε την 6η κατηγορία.

Στην προηγούμενη δικάσιμο (Δευτέρα 4 Απριλίου), ο συνήγορος του κ. Θεμιστοκλέους, Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι το κατηγορητήριο πάσχει καθώς η 6η κατηγορία (παράλειψη συμμόρφωσης σε υποδείξεις αστυνομικού) δεν περιλαμβάνεται στις παραβάσεις για τις οποίες ζητήθηκε και δόθηκε άδεια για άρση της ασυλίας του Βουλευτή.

Σήμερα η δικηγόρος της Δημοκρατίας ζήτησε όπως δοθεί άδεια από το Δικαστήριο να προστεθεί 8η κατηγορία, δηλώνοντας ότι αποσύρει την 6η κατηγορία.

Ο Δικαστής Παύλος Κυριακίδης, παρατηρώντας ότι η απόσυρση της 6ης κατηγορίας με την πρόσθεση 8ης κατηγορίας είναι χωριστά ζητήματα, ανέφερε ότι ενόψει του γεγονότος ότι η κατηγορούσα Αρχή διέκοψε την κατηγορία, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται της 6ης κατηγορίας.

Η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε να προστεθεί 8η κατηγορία, ώστε, όπως ανέφερε το κατηγορητήριο να συνάδει με τη μαρτυρία. Πρόσθεσε ότι ενόψει του γεγονότος ότι διακόπτεται η 6η κατηγορία, τα δικαιώματα του κατηγορουμένου δεν επηρεάζονται.

Περαιτέρω, απαντώντας στην ένσταση που έφερε η υπεράσπιση του κ. Θεμιστοκλέους στην πρόσθεση 8ης κατηγορίας, η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι στην 6η κατηγορία υπάρχει τυπογραφικό λάθος με περίληψη λανθασμένου άρθρου και ζητά άδεια για πρόσθεση 8ης κατηγορίας με τα σωστά άρθρα (κανονισμός 58.2.γ).

Η υπεράσπιση του κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το γεγονός πως η κατηγορούσα Αρχή διέκοψε την 6η κατηγορία δεικνύει ότι ορθά η υπεράσπιση ήγειρε θέμα κατηγορητηρίου και ουδεμία σχέση είχε η θέση της με χρονοτριβή και αχρείαστες αναβολές.

Περαιτέρω ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε στο Δικαστήριο ότι η κατηγορούσα Αρχή πρέπει να ελέγξει την ορθότητα όλων των άρθρων που περιέλαβε στο κατηγορητήριο ώστε να μην χρειαστεί να διακόψει και άλλες κατηγορίες.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, ζητώντας χρόνο για να ετοιμάσει την αγόρευση του επί της ενστάσεως που ήγειρε, ανέφερε ότι απαιτείται μελέτη του Συντάγματος, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε άδεια της άρσης της ασυλίας του Βουλευτή για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Στις 22 Απριλίου θα αγορεύσει και η κατηγορούσα Αρχή.