Στημένη η διαδικασία για Κ.Αερογραμμές καταγγέλλουν οι Συντεχνίες

 

Η διαδικασία που ακολουθείται στις Κυπριακές Αερογραμμές είναι “στημένη” και “λανθασμένη” και πρέπει να τερματιστεί, διότι δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα της Εταιρείας, ούτε των εργαζομένων, αλλά ούτε και της Κύπρου, ως κράτος.
Η πιο πάνω ομόφωνη θέση όλων των Συντεχνιών για τη διαδικασία την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων και των δικαιωμάτων, τα οποία κατέχουν οι Κυπριακές Αερογραμμές για την εκτέλεση πτήσεων προς τρίτες χώρες, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίστηκε στη διάρκεια των δύο συναντήσεων των εκπροσώπων όλων των Συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών με εκπροσώπους του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ.cyprusairways_607_455_577_324

“Τυχόν υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης για την ανάθεση του ρόλου του εθνικού αερομεταφορέα σε μία ή και στις δύο εταιρείες Ryan Air και Aegean θα σημαίνει οικονομική ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων, την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι Κύπριοι φορολογούμενοι”, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΠΑΣΥΠΙ, ΣΥΠΠΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ αναφέρουν ότι γράφει η ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι των Συντεχνιών έθεσαν τη θέση τους ότι πρέπει άμεσα να γίνουν οι προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα της Εταιρείας, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να εγκριθούν οι κρατικές ενισχύσεις, όπως συνέβηκε με αρκετές αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης.

Επίσης, ανέφεραν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατό να εξευρεθεί ένας σοβαρός στρατηγικός επενδυτής.

Ο κ. Νικολαΐδης ξεκαθάρισε ότι η θέση του κόμματος του ήταν και παραμένει ότι η Κύπρος χρειάζεται τον εθνικό αερομεταφορέα ειδικά τώρα αυτή την εποχή λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας και ότι η διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών θα αφήσει την Κύπρο χωρίς εθνικό αερομεταφορέα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ είπαν ότι θα μελετήσουν τα έγγραφα, τα οποία κατέθεσαν οι Συντεχνίες, καθώς επίσης και αυτά που άκουσαν και θα ξεκαθαρίσουν τη θέση του κόμματός τους.