Αποσοβήθηκε ο κίνδυνος «μπλακ άουτ» στην ΑΗΚ

Αποσοβήθηκε, όπως διαφαίνεται, ο κίνδυνος «μπλακ άουτ» στην ΑΗΚ, καθώς οι συντεχνίες ικανοποιήθηκαν πλήρως από τις διευκρινίσεις που δόθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Óôá êåíôñéêÜ ãñáöåßá ôïõ ïñãáíéóìïý óôç Ëåõêùóßá óõãêåíôñþèçêå ôï ðñïóùðéêü ôçò ÁÇÊ, åí üøåé ôçò áíáìåíüìåíçò áðüöáóçò ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ ãéá ôïí éäéïêôçóéáêü äéá÷ùñéóìü ôçò, óå Ýíá çìéêñáôéêü ïñãáíéóìü ãéá ðñïìÞèåéá êáé ðáñáãùãÞ çëåêôñéêïý ñåýìáôïò êáé Ýíáí ãéá ôá äßêôõá äéáíïìÞò êáé ìåôáöïñÜò, ÄåõôÝñá 11 Éáíïõáñßïõ 2016.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

«Με τις διευκρινίσεις που έχουν δοθεί ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο. Δίδεται ο απαραίτητος χρόνος στην ΑΗΚ να υλοποιήσει στην πράξη το λογιστικό και λειτουργικό διαχωρισμό που έχει ξεκινήσει και δίνεται επίσης χρόνος στον τόπο και στο κράτος να επανεξετάσει τους διάφορους παράγοντες του τομέα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού Όθωνας Θεοδούλου.

Από πλευράς του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι μέσα από το διάλογο οι συντεχνίες ικανοποιήθηκαν για τις εξηγήσεις και τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 11ης Ιανουαρίου 2016.

Μιλώντας εκ μέρους όλων των συντεχνιών, ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος εξέφρασε ικανοποίηση από τις διευκρινίσεις του Προέδρου και δήλωσε ότι ο οργανισμός παραμένει καθετοποιημένος και σωστά λογιστικά και λειτουργικά διαχωρισμένος και εξέφρασε τη βεβαιότητα “θα εργαστούμε όλοι για να πετύχει αυτός ο διαχωρισμός”, ώστε να αποκλειστεί οποιοσδήποτε ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του οργανισμού. Πρόσθεσε ότι οι συντεχνίες θα καταθέσουν πρόταση στα συλλογικά τους όργανα για ακύρωση των απεργιακών μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την 6η Απριλίου.