Αντρος Κυπριανού:«Η κυβέρνηση δε διστάζει να ισοπεδώνει την Ιστορία και να εξισώνει τους ήρωες της Δημοκρατίας με τους προδότες»

imageweb (1)Εντονη κριτική άσκησε σήμερα ο Γ.Γ. της Κ.Ε  του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του αναφορικά με τις δηλώσεις τοσο του Προέδρου όσο και του ΥΠΕΣ  για το Γρίβα και την προσπάθεια τους να εξισώσουν  τους αγωνιστές της Δημοκρατίας με τους προδότες της πατρίδας. Στη δήλωση του ο Γ.Γ. της  Κ.Ε. του  αναφέρει:
«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκλεισε χθεσινή του ομιλία λέγοντας ότι «έχουμε χρέος απέναντι στον αρχηγό της ΕΟΚΑ, τον οποίο τιμούμε, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο». Προφανώς ο Πρόεδρος ξέχασε ότι ο Γρίβας ονειρευόταν μια «ενωμένη» Κύπρο στα μέτρα διχοτομικών σχεδίων, τύπου Άτσεσον. Μια «δημοκρατική» Κύπρο στα μέτρα των πραξικοπηματικών του σχεδίων και των διαταγών για πολιτικές δολοφονίες ΑΚΕΛικών.

Αυτή η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη όπως και οι αναφορές του κ. Σωκράτη Χάσικου στον επικήδειο του για τους 12 καταδρομείς, εκμηδενίζουν κάθε δυνατότητα για ενότητα. Οφείλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην ξεχνά πως πρώτα από όλους είναι ο ίδιος υπεύθυνος γι΄αυτήν.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού ξέχασε πολύ νωρίς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Τα συνθήματα για «συλλογικότητα» και «διαβουλευτική δημοκρατία» ξεχάστηκαν στις προεκλογικές ομιλίες. Τώρα ο λαός παρακολουθεί μια Κυβέρνηση που δε διστάζει να ισοπεδώνει την Ιστορία και τους αγωνιστές της Δημοκρατίας και να εξισώνει τους ήρωες με τους προδότες. Μια Κυβέρνηση που αδυνατεί να ξεπεράσει το κακό της παρελθόν, συμπεριφερόμενη αυταρχικά, αλαζονικά και ισοπεδωτικά σε όποιον διαφωνεί μαζί της.»