ΑΚΕΛ :Περνούν κάτω από τον πήχη που έθεσαν οι κυβερνώντες

Υπενθυμίζει τα εκατομμύρια  που έβγαλαν εκτός χώρας οι συμπεθέροι  του Προέδρου  και την αγορά του φιλέτου της Αρχιεπισκοπής από την κα Αντρη Αναστασιαδη

Τις δηλώσεις  του ΥΠΕΣ Σ.Χάσικου σχολιάζει με σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ  ο οποίος σε χθεσινές δηλώσεις του είπε πως η κυβέρνηση έχει ανεβασει πολύ τον πήχη της ηθικής και θα επιδείξει μηδενική ανοχή για όλους τους  κυβερνητικούς  και ανεξάρτητους αξιωματούχους.pic-0-norm

Το ΑΚΕΛ  επισημαίνει πως :« Κατά τον κ. Χάσικο έχει τεθεί ψηλά ο πήχης της ηθικής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι αλήθεια ότι στη θεωρία και για λόγους επικοινωνιακούς έτσι έχουν τα πράγματα. Στην πράξη όμως, τα έργα και οι ημέρες των κυβερνώντων καταδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι κυβερνώντες, κατ’ επανάληψη περνάνε κάτω από τον πήχη που έθεσαν.

Ειδικότερα, ανάμεσα σ’ άλλα το ΑΚΕΛ  υπενθυμίζει:Τα  εκατομμύρια ευρώ που έβγαλαν εκτός χώρας οι συμπέθεροι λίγο πριν από το κούρεμα. Την εκπροσώπηση του Ρώσου μεγαλομετόχου και αντιπροέδρου της Τράπεζας Κύπρου, από το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο οποίο είναι μέτοχοι οι θυγατέρες του Προέδρου της Δημοκρατίας και το οποίο έχει ήδη προβεί σε πώληση παραρτήματος της Τράπεζας Κύπρου στην Ουκρανία. Την απόκρυψη της αλήθειας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για βδομάδες, για την παραλαβή του εγγράφου Ντάουνερ. Την προνομιακή αγορά του φιλέτου της Αρχιεπισκοπής από την κα Άντρη Αναστασιάδη. Τη δωρεάν χρήση ιδιωτικού τζέτ Ρώσου μεγιστάνα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον κατά τον τέως Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, παράνομο διορισμό των υπουργικών συνεργατών. Τον διορισμό του κ. Τσαλακού στην προεδρία του ΡΙΚ, ο οποίος ως αυτή την ώρα παραμένει εργοδοτούμενος του κ. Χάσικου στον όμιλο ΜΜΕ που έχει συμφέροντα ο Υπουργός. Ακόμη και στο θέμα της Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η εκκωφαντική σιωπή του Προεδρικού που στην ουσία ήταν πράξη ανοχής και συγκάλυψης, μέχρι την ώρα βέβαια που η κα Γιωρκάτζη μίλησε για την πλήρη συνεννόηση που είχε με τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επειδή ο κατάλογος είναι ανεξάντλητος, οι κυβερνώντες το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν είναι αν μη τι άλλο να πάψουν να προκαλούν και από πάνω, τερματίζοντας πάραυτα την πλειοδοσία σε θέματα ηθικής και δεοντολογίας.»

Επειδή όμως -καταλήγει  το ΑΕΛ -η αμφισβήτηση και η απαξίωση των θεσμών επιτείνεται συνεχώς στα μάτια των πολιτών, το ΑΚΕΛ, μακριά από λαϊκισμούς και με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για συζήτηση και εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που αφορά το ασυμβίβαστο και τη σύγκρουση συμφερόντων κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων.