Διάλυση της ΑΗΚ καταγγέλλουν οι συντεχνίες

Το Υπουργείο Εμπορίου εξακολουθεί να μεθοδεύει και να σχεδιάζει τη διάλυση της Αρχής Ηλεκτρισμού, καταγγέλλουν  οι συντεχνίες της ΑΗΚ – ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ.

Ìïíüùñç ðñïåéäïðïéçôéêÞ óôÜóç åñãáóßáò ðñáãìáôïðïßçóáí óÞìåñá ïé åñãáæüìåíïé óôçí ÁÇÊ, ùò ðñþôï ìÝôñï ãéá íá åêöñÜóïõí ôçí áíôßèåóÞ ôïõò óôçí áðïêñáôéêïðïßçóç ôïõ Ïñãáíéóìïý, Ëåõêùóßá 4 Äåêåìâñßïõ 2013.

 Σε σημερινή ανακοίνωση, οι συντεχνίες αναφέρουν ακόμα πως πολύ σύντομα θα συνέλθουν εκτάκτως τα συλλογικά τους όργανα «για να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις, που θα έχουν ως στόχο την προάσπιση και διαφύλαξη του Οργανισμού μας».

«Όπως γνωρίζετε έχουμε τοποθετηθεί δημόσια, ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 11ης Ιανουαρίου 2016 δεν είναι σύμφωνη με τα όσα διαμείφθηκαν στη σύσκεψη της 7ης Δεκεμβρίου 2015, στο Προεδρικό. Όμως, ακόμα και αυτήν την απόφαση, το ίδιο το Υπουργείο δεν την σεβάστηκε, την παραβιάζει και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με απώτερο στρατηγικό στόχο την εκποίηση του Οργανισμού», αναφέρουν οι συντεχνίες.

Εκτιμούν πως η πορεία που έχει επιλέξει το Υπουργείο για την ΑΗΚ θα έχει καταστροφικές συνέπειες, και σημειώνουν πως δεν εμπιστεύονται πλέον τον Υπουργό Ενέργειας.