Ενημερωμένος πολίτης, σωστός πολίτης !

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

 

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ  πρωτοτύπησε  και καλά έκανε να ενημερώσει το λαό για το τι  τεκταίνεται  και λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνομιλιών.Για να μάθουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί επιτέλους πως όλη αυτή η φασαρία και   ευφορία  για σύντομη λύση του  κυπριακού είναι βάσιμη  και στηρίζεται πάνω σε συμφωνημένες αρχές.

Τι είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος που προκάλεσε την οργή και την μήνι; Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας  τίποτε περισσότερο απ’ οσα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Βουλή .Σύμφωνα με όλους όσους έσπευσαν να τον «σταυρώσουν » για το μέγα του «αμάρτημα» , όλα όσα είπε είναι γνωστά και δεν είπε τίποτε νεώτερο.  Αρα γιατί αντιδρούν και έχουν σκίσει από ιερή αγανάκτηση τα   καλοσιδερομένα τους πουκάμισα και τα λευκά τους κολάρα, οι αντιδρούντες για τις  δήθεν διαρροές από το Εθνικό Συμβούλιο; Σε ποιές διαρροές  αναφέρονται όταν οι περισσότεροι από τους αππέσσω λένε πως τα γνωρίζουν;

Γιατί δηλαδή να μην ενημερώνεται ο λαός όταν ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ. του ΟΗΕ κ. Ειντε σπεύδει σε Βρυξέλλες, Αγκυρα, Αθήνα και Ουάσιγκτον  και ενημερώνει αρμοδίους και αναρμόδιους για τις εξελίξεις; Αυτοί όλοι που έχουν από πρώτο χέρι ενημέρωση δεν θα υποστούν τις συνέπειες απο μια ενδεχόμενη κακή λύση η οποία δεν θα ικανοποιεί τις προσδοκίες και τα συμφέροντα των Κύπριων πολιτών. Οταν ο Στόλτεμπεργκ Γ.Γ. ( ο οποίος τυγχάνει να είναι και φιλαράκι  του κ. Είντε) της λαομίσητης συμμαχίας του ΝΑΤΟ  η οποία όπλισε το χέρι της Τουρκίας και βομβάρδιζε  την Κύπρο τον Ιούλη του 1974, γνωρίζει λεπτομέρειες  και απόρρητα των συνομιλιών γιατί να μην γνωρίζει ο ξεριζωμένος  και ο πονεμός στην προσφυγιά Κύπριος ;

Ενημερωμένος , πολίτης , σημαίνει σωστός πολίτης και αν όλοι αυτοί που έτρεξαν να στηλιτεύσουν τον κ. Μαρίνο Σιζόπουλο επιμένουν και θέλουν να αιφνιδιάσουν τον λαό με μια κακή λύση την οποία και θα επενδύσουν με διάφορα φρου φρου και αρώματα , ο λαός πότε θα προλάβει να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες που αφορούν τον κάθε Κύπριο Ε/κ και Τ/κ;

Οταν ο κατοχικός ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί μας λέει κατάμουτρα πως οι κάτοχοι  περιουσιών και ιδιοκτήτες σπιτιών στις κατεχόμενες περιοχές τις οποίες  σφετερίζονται οι κουβαλητοί έποικοι και οι ευνοούμενοι «επιχειρηματίες » του βαθέως κράτους της Τουρκίας, δεν θα έχουν δικαίωμα επιστροφής  και θα πηγαίνουν στο άλλο συνιστών κρατίδιο  ως τουρίστες γιατί δεν αντιδρούν  όπως αντέδρασαν στην περίπτωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ; Ο Ακκιντζί και η Τουρκία συνεχώς βάζουν και διευρύνουν τις κόκκινες τους γραμμές και η δική μας πλευρά συνεχώς  υποχωρεί.

Ο λαός πρέπει να είναι ενήμερος , γιατί στη βράση κολλά το σίδερο.Να γνωρίζει που βαδίζουν  και μέχρι ποιού σημείου είναι έτοιμοι όλοι, κυβέρνηση και ηγεσίες κομμάτων να υποχωρήσουν και από αρχές και από κόκκινες γραμμές. Στο τέλος τέλος η Κύπρος δεν ανήκει μόνο σε εμάς  και τους νόμιμους πολίτες της.Ανήκει και στις επόμενες γενιές.Στα παιδιά  και στα εγγόνια μας και όλοι έχουν ευθύνη και καθήκον να την παραδόσουν απαλλαγμένη από κατοχικούς στρατούς και  από τις αγκιλώσεις  των δόλιων εποικοδομητικών ασαφειών  που θα την κρατούν εσαεί όμηρο και αιχμάλωτη στις ορέξεις των νεοσουλτάνων της Τουρκίας.

Η Τουρκία στις Βρυξέλλες πήρε ότι ήθελε με εκβιασμούς και αντλλάγματα  για το προσφυγικό. Και τώρα δείχνει τα πρώτα σημάδια των υπαναχωρήσεων από τα κατα’ αρχήν συμφωνηθέντα.  Ο κ. Ακιντζί καταθέτει κόκκινες γραμμές για την εκ περιτροπής προεδρία και  για τις εγγυήσεις.Ο  τούρκος πρωθυπουργός   Νταβούτογλου με τις τοποθετήσεις του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιχειρεί να προωθήσει το πλάνο Β’ της Τουρκίας  για την  αναβάθμιση του ψευδοκράτους και ένταξής του ουσιαστικά στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα σε περίπτωση μη επίλυσης του Κυπριακού .Ακόμα και από ένα πιθανό αδιέξοδο θέλει να βγει κερδισμένη η κατοχική δύναμη  και το υποτελές σε αυτήν έκτρωμα. Ο Ακκιντζι συνεχώς ζητά ισότητα ως η παρανομία να εξισούται με τη νομιμότητα.

 

Εκείνοι που φοβούνται τις αλήθειες  φαίνεται φοβούνται την κρίση του λαού.Γι’ αυτό και τον θέλουν στα σκοτάδια. Το «πίστευε και μη ερεύνα» είναι ένα θρησκευτικό δόγμα το οποίο θέλει τους λαούς έρμαιο της χειραγώγησης από τους δήθεν σωτήρες που θέλουν μόνο το καλό του. Φτάνει να μην γνωρίζουν  όσα γνωρίζουν  αυτοί.Γιατί η αλήθεια φοβίζει.