«H Ελλάδα πρέπει να θυσιασθεί για την Ε.Ε» λέει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Επιστρέφει με νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico ο οποίος με μέγιστο θράσος ζητά “να θυσιασθεί η Ελλάδα για την ΕΕ στο προσφυγικό πρόβλημα”, ως να μην εφταναν τόσα δεινά που της φόρτωσαν με τα εθνοκτονικά μνημόνια.fico

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε σε συνέντευξη του  στην εφημερίδα Hospodarske noviny
«Φτάσαμε στη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ»
.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να απευθυνθεί προσωπικά στον Ελληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα κατακρίνοντάς τον για ότι συμβαίνει στην χώρα με τους πρόσφυγες:

«Τσίπρα, εάν δεν κάνεις ότι οφείλεις να κάνεις θα υπάρχει ένα μονο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα».

Επισημαίνει μάλιστα το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ως να ευθύνεται η Ελλάδα για τον πόλεμο στην Συρία .

Ο Robert Fico ανεβάζει τους τόνους καθώς το Σάββατο στις εκλογές θα παλέψει για να διατηρήσει την πλειοψηφία και την πρωθυπουργία.

Στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης δεν είναι πρώτη φορά που η ομάδα των 4 χωρών της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, τηρούν ανθελληνική στάση.

Ο Robert Fico προ δεκαημέρου μάλιστα είχε θέσει θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

«Αν δεν λειτουργήσει η συνεργασία Ελλάδας Τουρκίας- και είμαι απαισιόδοξος- τότε όλοι εμείς στην Ευρώπη θα επιμείνουμε στη σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων και δεν θα μένει τίποτα άλλο να κάνουμε, παρά να προστατεύσουμε τα σύνορα στη γραμμή Ελλάδα-Σκόπια και Ελλάδα-Βουλγαρία», είχε πει χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως: “Η Αθήνα δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Η Ελλάδα δημιουργεί τεράστια προβλήματα γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να γίνουν σκέψεις για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους θεσμούς αυτούς (Σένγκεν)” προκαλώντας την αντίδραση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το θέμα απάντησε ότι «η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης».