ΑΚΕΛ: Παράνομη και νεοαποικιακού περιεχομένου η συμφωνία Τουρκίας -κατεχομένων για το νερό

Αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας ψευδοκράτους για το νερό, το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση τους αναφέρει ότι καμία δέσμευση δεν δημιουργεί για την πλευρά μας η παράνομη, νεοαποικιακού περιεχομένου συμφωνία.Και προσθέτει:ΑΚΕΛ Γραφεία

«Η επικείμενη υπογραφή «συμφωνίας» για το νερό μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους δημιουργεί ένα επιπρόσθετο σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για λύση του Κυπριακού. Την ώρα που η εν λόγω συμφωνία, ελέω απαράδεκτου και στην ουσία νεοαποικιακού περιεχομένου, προκαλεί έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους ίδιους τους Τουρκοκύπριους, δεν είναι ποτέ δυνατό να αναμένεται από εμάς να την αποδεχθούμε.
Ο μόνος προσφερόμενος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος είναι η σύναψη σχετικής διακρατικής συμφωνίας μεταξύ ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκίας που ως τέτοια ασφαλώς θα πρέπει να συνάδει με τις αρχές και το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Οποιεσδήποτε σκέψεις ότι η «συμφωνία» Τουρκίας – ψευδοκράτους θα μας δεσμεύει μετά τη λύση είναι εξωπραγματικές και τυχόν τέτοιοι προσανατολισμοί θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στη διαπραγματευτική διαδικασία που βρίσκεται σε κομβικό σημείο» καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.