Μια παραλλαγή της «πυραυλολογίας» ή ένα άλλο ψιλό «πατριωτικό» γαζί

Του Πέτρου Μ. Πέτρου

petrosΟ Αβέρωφ Νεοφύτου και το κόμμα του όχι μόνον τα θαλάσσωσαν με τα προεκλογικά πυροτεχνήματα «για μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά» αλλά αποδείχθηκαν οι πιο ασεβείς και επικίνδυνοι όλων και αντί να ζητήσουν συγνώμη για το «κακόβουλο» επικοινωνιακό πυροτέχνημά τους, εξακολουθούν να παίζουν ψιλό γαζί όλους τους «εταίρους» των υπολοίπων κομμάτων.

Αν υποθέσουμε ότι ο ΔΗΣΥ σεβόταν τους «εταίρους», τι θα έπρεπε να είχε κάνει πριν από τις βαρύγδουπες αποφάσεις και εξαγγελίες; Το λιγότερο και στοιχειωδέστερο θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και να μοιραστεί μαζί τους απόψεις για αυτό το θέμα, πολύ δε περισσότερο και υπό το φως της κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «λύσης του Κυπριακού εντός του 2016», αλλά και με δεδομένη την οικονομική κρίση.

Αν το έκανε αυτό, παστρικά και όμορφα θα μπορούσε να κέρδιζε την εκτίμηση πολλών και δεν θα είχε κανένας να πει το παραμικρό για τον ΔΗΣΥ, τον Αβέρωφ ή τον Αναστασιάδη. Τι έκαναν όμως; Τι έπραξαν; Αγνόησαν τους πάντες, παντελώς και επιμελώς, γιατί προφανώς είχαν κατά νουν άλλα. Ήθελαν να σπείρουν τώρα και άρον άρον, τον σπόρο της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ελπίζοντας σε πολλαπλά κομματικά οφέλη εν όψει εκλογών:

  • Θα πουλούσαν ελπίδες στους στρατεύσιμους που κατατάγηκαν το 2015, γονείς και ίσως αδέλφια και παππούδες, και θα τους έφερναν σε ρήξη με οποιονδήποτε είχε περί του αντιθέτου άποψη.
  • Θα δημιουργούσαν δυναμική ή θα κέρδιζαν ίσως ψήφους και συμπάθειες και από αυτούς που θα καταταγούν το καλοκαίρι του 2016 και
  • ποιος ξέρει αν δεν κέρδιζαν και κάμποσες ψήφους από αυτούς που περιμένουν κάποιο διορισμό ή μια απασχόληση έστω των 700 ευρώ, τη στιγμή που το 50% των κυπρίων είναι «αποσυρμένο από την κυκλοφορία», λόγω οικονομικής κρίσης και στον ορίζοντα θα παρουσιάζονταν οι 3000 θέσεις μονίμου προσωπικού.

Στην αρχή ακούστηκε ένα «τιτίβισμα» από τον Υπουργό οικονομικών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ύστερα έβγαλαν στον αέρα τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να επιβεβαιώσει την απόφαση του Υπουργικού και αργότερα άρχισε η κλιμάκωση με ένα μπαράζ δηλώσεων και το «σοκ» τύλιξε αίφνης τους πάντες, με την ευφορία στα ύψη από πλευράς του κυβερνητικού στρατοπέδου λόγω του «κατορθώματος».

Ίσως αυτό ήταν και το ζητούμενο. Ο ΔΗΣΥ να φανεί ο «καλός» και όλοι οι άλλοι οι κακοί. Ο ΔΗΣΥ να φανεί ότι τολμά και όλοι οι άλλοι παραμένουν στα λόγια. Το σενάριο τέλειο και σαγηνευτικό, μόνο μια μεγάλη αντίφαση παραμένει από την πρώτη στιγμή εκκωφαντικά αναπάντητη: Αν κατά τον Νίκο Αναστασιάδη θα έχουμε λύση του Κυπριακού εντός του 2016 γιατί χρειάζονται άλλα εξοπλιστικά προγράμματα και 3000 μόνιμοι;  Ποιος λέει την αλήθεια; Ο Αναστασιάδης που μιλά για τη λύση ή ο Αναστασιάδης που ζητά μείωση θητείας και νέα όπλα; Ποιός σε αυτό τον τόπο κοροϊδεύει ποιόν;

Πολλοί φοβούνται ότι η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ περιέπεσαν σε μια νέα «γκάφα», όπως στην περίοδο της διαβόητης «πυραυλολογίας» του Κληρίδη με τους S-300, που στο τέλος ξεφούσκωσε στην Κρήτη με την γνωστή κατάληξη. Θέλει ο ΔΗΣΥ και οι ηγέτες του λύση του κυπριακού ή οι διακηρύξεις τους περί λύσης είναι απλώς ένα πυροτέχνημα και τώρα βάζουν πλώρη για νέα εξοπλιστικά προγράμματα και άλλους σχεδιασμούς;

Οι κινήσεις του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης νομιμοποιούν τα ερωτηματικά αυτά και Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους για να ξέρει ο καθένας που τέλος πάντων στέκεται η αξιοπιστία αυτού του κόμματος και των ηγετών του;

***

(Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.Η e-shocknews υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση θέσεων απόψεων και ιδεών)