Αντιρωσικός παροξυσμός…

Και ο επικοινωνιακός πόλεμος   κατά της Ρωσίας

 

Κωπηλατεί με μένος κατά της Ρωσίας η εφημερίδα  που δήθεν τα λέει όλα και που αποτέλεσε την περίοδο του 2004 την πλατφόρμα του «ναι » υπέρ του ιμπεριαλιστικού σχεδίου Ανάν.Είναι η εφημερίδα που λέει τα μισά και κρύβει περισσότερα.Δεν έμεινεν πλάσμαν του Θεού που να μην το υποσκάψει, να μην το λοιδωρίσει ανηλεώς επειδή τύγχανε να έχει ή να είχε  αντίθετη άποψη με τον εκδότη της.Μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδη είχε χαρακτηρίσει«χάχα» επειδή τόλμησε να επισκεφθεί τη Ρωσία και να εμβαθύνει τις σχέσεις Κύπρου Ρωσίας.

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

 Εσχάτως παρακολουθούμε  ένα λυσσαλέο μένος κατά της Ρωσίας  από μια «γκάμα» δημοσιογράφων και τακτικών αρθρογράφων  της  εφ. ΠΟΛΙΤΗΣ οι οποίοι εργολαβικά προσπαθούν να αλλάξουν τα φιλορωσικά αισθήματα του λαού μας. Ενας αντιρωσικός παροξυσμός διαχέεται στις στήλες της , ενώ έφτασε στο σημείο    ένας εκ των αρθρογράφων της  να υποβάλλει  πως «τώρα τελευταία θυμήθηκε την Κύπρο η Ρωσία» (!) Βέβαια ο εν λόγω αρθρογράφος θα έχει ελλείματα ιστορικής μνήμης ή θα ήταν κάπου αλλού  για διακοπές,  όταν η τότε κραταιά ΕΣΣΔ  για να στηρίξει  την καθημαγμένη και λεηλατημένη Κύπρο τη δεκαετία του ’70 αγόραζε κάθε σκάρτο και καλό αγαθό προκειμένου να την στηρίξει καθότι η βάρβαρη τούρκικη εισβολή μας είχε γονατίσει οικονομικά και κάθε γωνιά και γειτονιά στις ελευθερες περιοχές είχε γεμίσει με αντίσκοινα για να στεγάσει την γύμνια και τον πόνο των ξεριζωμένων μας.

Οι  Κύπριοι γνωρίζουν πολύ καλα ποιές χώρες και λαοί στάθηκαν στο πλευρό τους στην ώρα της μεγάλης ανάγκης  και ποίοι έκαναν πλάτες στην Τουρκια όταν βομβάρδιζε και άρπαζε βίαια τη μισή Κύπρο.Και γνωρίζουν πολύ καλά ποίοι είναι πρόθυμοι  να της δώσουν μελλοντικά και την άλλη μισή με σχέδια που ετοιμάζονται στα ίδια πεντάγωνα που οργάνωσαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν τη μεγάλη συνωμοσία κατά της Κύπρου .Και δεν είναι τυχαια που το 80% των Κυπρίων τάσσεται υπέρ της Ρωσίας και του Πούτιν που αναθάρρεψε τις ελπίδες των λαών και στηριζει στα διεθνή φόρα θέσεις αρχών και δικαίου όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για άλλες χωρες που είχαν την ατυχία να τις αγγίξει το βαρύ χέρι  της Αστερόεσσας

Παρακολουθώντας τον αντιρωσικό παροξυσμό της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και εκείνο το εγγραφο που επικαλέσθηκε πριν κανένα μήνα το πρακτορείο Reuters, το οποίο εμφανίζει το ΝΑΤΟ έτοιμο να συστηματοποιήσει τον επικοινωνιακό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο Reuters, το ΝΑΤΟ μελετά εισηγήσεις για τη δημιουργία ανεξάρτητης διεύθυνσης που θα έχει ως αποκλειστικό έργο την αντιμετώπιση της ρωσικής προπαγάνδας στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλέσθηκε μάλιστα  και προσχέδιο του ΝΑΤΟ που έπεσε στα χέρια του και το οποίο φέρεται να έχει την υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας ( άλλη χθόνια αλεπού κι’ αυτή ) . Στις 23 σελίδες του σχετικού ντοκουμέντου εκφράζεται ανησυχία για την ολοένα και πιο έντονη, καθώς και αποτελεσματική παρουσία των ρωσικών θέσεων στα ηλεκτρονικά μέσα διεθνούς ενημέρωσης. Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για το ρωσικό πρακτορείο Sputnik*, που απασχολεί εκατοντάδες δημοσιογράφους σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως και για την ενεργητική παρέμβαση της Μόσχας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προεξάρχοντος του Twitter. Ηδη η Ε.Ε. έχει συστήσει, από την περασμένη χρονιά, ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της επικοινωνιακής παρουσίας της Ρωσίας. Ωστόσο, κύκλοι των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ εμφανίζονται, πάντα σύμφωνα με το Reuters, επιφυλακτικοί απέναντι σε προτάσεις που θα μπορούσαν να εκθέσουν τη Δύση για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

«Μια από τις βασικές αρχές του ΝΑΤΟ είναι ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα με ακόμη περισσότερη προπαγάνδα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο διεθνές πρακτορείο η εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου, η οποία μεγάλωσε στη Ρουμανία επί σοσιαλισμού.

Η Ατλαντική Συμμαχία διαθέτει ήδη ειδική διεύθυνση Στρατηγικών Επικοινωνιών και έχει δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο YouTube. Ο τομέας Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ συντονίζει διάφορα μέσα ενημέρωσης και επιρροής της κοινής γνώμης, όπως και τις λεγόμενες «ψυχολογικές επιχειρήσεις» (PsyOps).

Ορισμένα στελέχη της Συμμαχίας θεωρούν, ωστόσο, πως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα είναι ανεπαρκές. Οι εισηγήσεις για κλιμάκωση του επικοινωνιακού πολέμου κατά της Ρωσίας ενδέχεται να συζητηθούν τον Ιούλιο στη Βαρσοβία, όπου θα φιλοξενηθεί η επόμενη σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας.

Οι ψυχροπολεμικοί τόνοι εναντίον της Μόσχας ανέβηκαν και στο Καπιτώλιο, όπου Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές καυτηρίασαν την κυβέρνηση Ομπάμα για τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρωσία σε κρίσιμους για την εθνική ασφάλεια τομείς. Ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν** επιτέθηκε στο Πεντάγωνο για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ρωσικούς κινητήρες πυραύλων RD-180, προκειμένου να εκτοξεύει αμερικανικούς στρατιωτικούς δορυφόρους στο Διάστημα.«Σήμερα η Ρωσία θέτει σε κίνδυνο πολλούς από τους πλέον πολύτιμους για την εθνική ασφάλεια δορυφόρους μας, προτού καν αυτοί απογειωθούν», δήλωσε ο εν λόγω  γερουσιαστής.

Απαντώντας στην ίδια επιτροπή, η υφυπουργός Αμυνας Ντέμπορα Τζέιμς δήλωσε ότι «το Πεντάγωνο εργάζεται εντατικά για τον συντομότερο δυνατό «απογαλακτισμό» των ΗΠΑ από τη ρωσική τεχνολογία», προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «αυτή η διαδικασία δεν είναι ούτε απλή ούτε μπορεί να ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον.»

Και όλα αυτά συμβαίνουν πίσω από τις πλάτες των λαών που ανυποψίαστοι γίνονται δέκτες μιας μεθοδεύμενης και καλοσχεδιασμένης προπαγανδας σε διατεταγμένη  υπέρ των συμφερόντων  των γερακιών  ΗΠΑ και  ΝΑΤΟ.

Ευλόγως εγείρεται λοιπόν  το ερώτημα: Μήπως  κάποια μέσα ενημέρωσης ή πρακτορεία ειδήσεων  ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν ήδη τον επικοινωνιακό πόλεμο κατά της Ρωσίας προτού καν  πάρουν τις συντεταγμένες;

***

*Η e-shocknews προσφεύγει πολύ συχνά  στο έγκυρο πρακτορείο Sputnik προκειμένου να διασταυρώνει πληροφορίες πάνω σε διεθνή και άλλα ζητήματα.

**Για τον κ. Μακέιν, η e-shocknews  είχε προβάλει και αναδημοσιεύσει πριν μερικούς μήνες  αποκαλυπτική έρευνα του  γνωστού Γάλλου  δημοσιογράφου Τιερί Μεϊσάν   όπου ο εν λόγω γερουσιαστής εμφανιζόταν σε βίντεο να έχει συναλλαγές με επώνυμους τζιχαντιστές και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.