Η ΕΔΕΚ καλεί τον ΠτΔ να διασφαλίσει την εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού

 

Οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι «ο δρόμος που ακολουθεί στις συνομιλίες είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σε σημερινές δηλώσεις μετά το τέλος επίσκεψής του στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕΛ.

Αξιοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς η ΕΔΕΚ εγκαινίασε σήμερα τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) με το μήνυμα «Υπερασπιζόμαστε τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας» και κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας «μαζί για όσα μας ενώνουν».

 «Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του να έχουν κατανοήσει το μήνυμα το οποίο στέλνουν οι πολίτες. Το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούλιο πέραν του 60% των πολιτών στήριζαν τις επιλογές και τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για το περιεχόμενο λύσης του Κυπριακού όπως παρουσιαζόταν να διαπραγματεύεται, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα το ποσοστό αυτών των πολιτών έχει συρρικνωθεί κάτω του 50% και πλησιάζει το 40%, θα πρέπει να αποτελέσει ένα μήνυμα προειδοποίησης, ότι ο δρόμος και η πορεία που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις συνομιλίες είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Αυτό το οποίο οφείλει σήμερα να πράξει έμπρακτα, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «είναι να στηρίξει με σθένος τη συνέχεια και τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και κυρίως την εξεύρεση μιας λύσης, η οποία να είναι δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη έτσι ώστε να διασφαλίζει την ασφάλεια όλων των πολιτών μετά από τη λύση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσει τη φυσική και την εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού στο πλαίσιο μιας Κύπρου δημοκρατικής, η οποία να διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη όλων των μόνιμων και νόμιμων κατοίκων της και να δημιουργεί τις συνθήκες για μια αγαστή συνεργασία για τη διαμόρφωση του κοινού τους μέλλοντος».

Το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας

Η ΕΔΕΚ εγκαινίασε σήμερα τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) με το μήνυμα «Υπερασπιζόμαστε τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας» και κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας «μαζί για όσα μας ενώνουν».

Αξιοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς η ΕΔΕΚ εγκαινίασε σήμερα τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) με το μήνυμα «Υπερασπιζόμαστε τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας» και κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας «μαζί για όσα μας ενώνουν».

 

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στα γραφεία της ΟΣΕΛ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι εγκαινίασαν σήμερα μία συνεργασία με τον ΟΣΕΛ στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και την ίδια στιγμή με ένα ισχυρό μήνυμα που αφορά τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

«Σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα λιτοί στην προεκλογική μας δραστηριότητα ως κόμματα και με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που η ΕΔΕΚ διαθέτει, έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, σύμφωνα με την δική μας άποψη, αυτές τις δυνατότητες. Γι` αυτό εγκαινιάζοντας τη συνεργασία με τον ΟΣΕΛ, βοηθούμε και στηρίζουμε τον Οργανισμό Δημόσιων Συγκοινωνιών που είναι μια πάγια θέση της ΕΔΕΚ ότι θα πρέπει να στηριχτεί και να αναβαθμιστεί. Την ίδια στιγμή εκτιμούμε ότι είναι μια οικολογική εκστρατεία με όλα τα πλεονεκτήματα τα οποία αυτό συνεπάγεται», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιζόπουλος αφού ευχαρίστησε τους υπεύθυνους και το προσωπικό της ΟΣΕΛ, τους διαβεβαίωσε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για αναβάθμιση και επέκταση της δημόσιας συγκοινωνίας «γιατί αυτό αποτελεί ένα μέρος της πολιτικής μας, αλλά και κυρίως γιατί πρέπει να αποτελεί μια πάγια πολιτική θέση και των εκάστοτε Κυβερνήσεων, αλλά και των πολιτικών κομμάτων», όπως είπε.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ παρέδωσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΟΣΕΛ Ιορδάνη Ιορδάνους το αντίτιμο της διαφημιστικής καμπάνιας, λέγοντας ότι «είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχίσει και μάλιστα θα επεκταθεί».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΣΕΛ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο, είπε ότι «με την κίνηση σας αυτή, δείχνετε και έμπρακτα πόσο θέλετε να στηρίξετε τις δημόσιες συγκοινωνίες, ένα έργο το οποίο ξεκίνησε ο κ. Νικολαΐδης και κάπου έμεινε συνεχιστής ο κ. Δημητριάδης».

«Ευελπιστούμε, να λύσουμε και τα προβλήματα όλα τα οποία έχουμε, να προχωρήσουν οι συγκοινωνίες», κατέληξε.