Η προβοκάτσια έδωσε την αφορμή για εισβολή τη Τουρκίας στη Συρία

Αποφασισμένη να εκδικηθεί τους «Κούρδους» που βρίσκονται, «όπω ισχυρίζεται πίσω από  την πολύνεκρη επίθεση της Τετάρτης αλλά και τις δυνάμεις που τους στηρίζουν εντός και εκτός της Τουρκίας δηλώνει η Αγκυρα,  και με αφορμή το τραγικό συμβάν  ετοιμλαζεται για επέμβαση στη Συρία.assets_LARGE_t_420_54635995_type13148

Ηδη ο τουρκικός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα  στην   πόλη Αζέζ και στην πόλη Αφρίν στοχεύοντας τις δυνάμεις  του PYD από δύο διαφορετικά σημεία στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Εναντίον του PYD στην πόλη Αζέζ χτυπούν με ολμοβόλα που έχουν εγκατασταθεί στο Κιλίς.

Από χθες το βράδυ ο τουρκικός στρατός χτυπά και πάλι στόχους του PYD στη Συρία με αντιαεροπορικά συστήματα που τοποθέτησε στο Χατάι. Στις 22.00 χθες το βράδυ έριξαν 4-5 πυραύλους εναντίον του PYD στην πόλη Άφριν. Από το ίδιο σημείο ο τουρκικός στρατός χτύπησε και σήμερα το PYD.

Χρησιμοποιώντας ως «πειστήριο» την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης, το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί τρία πράγματα: να νομιμοποιήσει τις μέχρι τώρα επιλογές του (το σφυροκόπημα των κουρδικών θέσεων στη Βόρεια Συρία), να αναβαθμίσει τις απαιτήσεις του προς τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους (εν προκειμένω το αίτημα για διεθνή απομόνωση των Κούρδων) και να προετοιμάσει το έδαφος για νέες δραστικές κινήσεις στο μέτωπο της Συρίας (για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων κοντά στα σύνορα με την Τουρκία), ακόμα και για χερσαία επίθεση.

Η Τουρκία  βλέποντας την απροθυμία των ΗΠΑ να την ακολουθήσουν απείλησε σήμερα  να κλείσει για τα αμερικανικά αεροσκάφη τη β΄ση του Ιντσιρλίκ.Ο σύμβουλος  του Τούρκου Προέδρου Σερέλ Μαλκότς, κατηγορηε τις ΗΠΑ ότι  είναι στο πλευρό των τρομοκρατών.

Σε δηλώσεις του. ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου είπε ότι τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν εναντίον των ΗΠΑ, οι οποίες δεν βλέπουν το PYD/YPG ως τρομοκρατική οργάνωση, ενδεχομένως να είναι κλείσιμο της βάσης Ίντσιρλικ για τα αμερικανικά αεροσκάφη.

“Λαμβάνονται μέτρα εναντίον εκείνων οι οποίοι, ενώ θα έπρεπε να είναι φίλοι, συμπεριφέρονται ως εχθροί. Όχι μόνο εναντίον των ΗΠΑ, λαμβάνονται μέτρα εναντίον όποιων δρουν εναντίον της Τουρκίας. Αυτό δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στη βάση Ιντσιρλίκ. Η Τουρκία έχει πολλές επιλογές. Οι ΗΠΑ κινούνται εναντίον της Τουρκίας μαζί με τη Ρωσία. Υπάρχει εξήγηση γι αυτό; Η Τουρκία έχει δίκιο και θα εξηγήσει το δίκιο της σε όλο τον κόσμο”, είπε ο Σερέλ Μαλκότς.

Ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκεται στο πλευρό της τρομοκρατίας. “Είναι στο ίδιο κρεβάτι μαζί με τους σκορπιούς και τα φίδια. Να δούμε πώς θα βγει από εκείνο το κρεβάτι”, είπε ο κ.Μαλκότς. Ανέφερε πως όσο και να τα βρουν ΗΠΑ και Ρωσία μεταξύ τους σε αυτή την περιοχή δεν θα μείνει ούτε η μια ούτε η άλλη για πολύ.

Συμφωνία Κούρδων με Μόσχα…

Στο μεταξύ  οι Κούρδοι αποκαλύπτουν πώς υπάρχει συμφωνία με τη Μόσχα σε περίπτωση που οι Τούρκοι εισβάλουν στη Συρία να ενεργοποιηθούν οι ρωσικές δυνάμεις και μαζί με το Συριακό Στρατό να απαντήσουν στην Άγκυρα. “Θα γίνει μεγάλος πόλεμος αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν κάτι τέτοιο”, προειδοποιούν οι δυνάμεις του YPG.

“Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις απειλές που εκτόξευσε ο Ερντογάν και το κόμμα του που είναι ένα κόμμα πολέμου”, είπε ο R. Osman επικεφαλής των Κούρδων της Συρίας που πρόσφατα άνοιξαν γραφείο στη Μόσχα και πρόσθεσε πώς “η Ρωσία θα απαντήσει εάν υπάρξει εισβολή και όχι μόνο για να υπερασπιστεί τους Κούρδους αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας”.

Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής των YPG η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανακόψει μία απόφαση ειλημμένη και αφορά στη δημιουργία ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους συμπεριλαμβάνοντας και εδάφη της Τουρκίας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι Τούρκοι προβαίνουν σε θηριωδίες στις πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ σε βάρος των Κούρδων. Ο ΟΗΕ άραγε που είναι;

Οι Κούρδοι μάλιστα είναι εξοπλισμένοι  με ρωσικά οπλικά συστήματα και σύμφωνα με τον Osman σε μία ενδεχόμενη εισβολή των Τούρκων τα βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας στη Συρία “θα αναλάβουν δράση”. Εκτίμησε επίσης πώς και οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, αφού οι Κούρδοι είναι ότι τους έχει απομείνει ως σύμμαχος στην περιοχή.

Παράλληλα, η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή της Μαύρης και της Κασπίας Θάλασσας, όπως και στον Καύκασο και μέσα από συνεχείς ασκήσεις είναι έτοιμη να αναχαιτίσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια, αλλά και να πλήξει με τα οπλικά συστήματα που έχει αναπτύξει στόχους εντός των εδαφών της Τουρκίας.

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν πώς τζιχαντιστές αρχίζουν και παραδίδονται προκειμένου να γλιτώσουν το θάνατο, ενώ στην πόλη Χομς ο επικεφαλής των τζιχαντιστών δραπέτευσε στη Σαουδική Αραβία και επιχειρούν να πράξουν το ίδιο και μαχητές του ISIS.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία βιάζεται να εισβάλει στη Συρία και έστησε την προβοκάτσια στην Άγκυρα.