Το ΔΗΚΟ καταδικάζει την αναφορά της εισηγήτριας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του αναφορικά με την  Έκθεση της Ε.Ε. γι την ενταξιακή πορεία της   Τουρκίας καταγγέλλει τα πιο κάτω:

11398300Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κυπριακό είναι πλέον η καλύτερη άμυνα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Τουρκία εισέπραξε χθες την απογοήτευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κακή της ενταξιακή πορεία, εισέπραξε κριτική για την κατάσταση στο εσωτερικό της, εισέπραξε δυσμενή σχόλια για την στάση που τηρεί εις βάρος των Κούρδων αλλά και για την πολιτική της στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, εντούτοις για το Κυπριακό εισέπραξε μόνο έκκληση να στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.
Όταν διεκδικούσαμε για την ΚΔ και τον λαό της το 2006 κερδίζαμε αντιδηλώσεις από την ΕΕ που έθεταν ως προϋπόθεση στην Τουρκία την αναγνώριση της ΚΔ. Σήμερα που υποχωρούμε και αφήνουμε ανυπεράσπιστη την ΚΔ κερδίζουμε την απάθεια της ΕΕ και την τήρηση των ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη που είναι η Τουρκία και θύματος που είναι η ΚΔ.
Καταδικάζουμε την αναφορά της εισηγήτριας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας Κάτι Πίρι σε δύο προέδρους και της πράσινης γραμμής ως «σύνορα». Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει το ίδιο.
Διερωτόμαστε πόσα χαστούκια πρέπει να εισπράξουμε μέχρις ότου να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι η πολιτική της αποενοχοποίησης της Τουρκίας, της υποβάθμισης της ΚΔ και της αναβάθμισης του ψευδοκράτους μόνο αρνητικά και ίσως μη αναστρέψιμα αποτελέσματα έχει