«Διαχειριστής» ο Γιούνκερ για την Task Force της Κομισιόν για τους Τουρκοκύπριους

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι τοποθετεί την “ομάδα δράσης για την τουρκοκυπριακή κοινότητα κάτω από την άμεση διοίκηση του προέδρου Γιούνκερ και του αντιπροέδρου Ντομπρόβσκις.

epa05144554 European Commission President Jean Claude Juncker arrives to chair the weekly meeting of the European commission, that will mainly focus on Portugal budgetary plan at EU commission headquarters in Brussels, Belgium, 05 February 2016. EPA/OLIVIER HOSLET

 

Η Κομισιόν αποφάσισε να μεταφέρει κατ`ουσίαν τη λεγόμενη “task force for the Turkish Cypriot Community”, την ομάδα δηλαδή που έχει αναλάβει την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της ΕΕ προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα, κάτω από τη δομή της SRSS – Structural Reform Support Service, της δομής δηλαδή που θα συντονίσει όλες τις προσπάθειες της Κομισιόν για την υποστήριξη και υποβοήθηση της επανένωσης της Κύπρου.

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και υπογραμμίζει, σύμφωνα με την Κομισιόν, την ετοιμότητα των κοινοτικών υπηρεσιών, να συνεχίσουν να στηρίζουν ενεργά την επανένωση της νήσου σε όλα τα επίπεδα. Η Task Force για την τουρκοκυπριακή κοινότητα υφίσταται από το 2004 και από το 2014 είχε μεταφερθεί υπό τη διοίκηση της DGREGIO (Γενική Διεύθυνση περιφερειακής πολιτικής).