Εκδήλωση διαμαρτυρίας απολυθέντων και απλήρωτων υπαλλήλων από τον Ομιλο εταιρειών Agromarkets -Πρίνος Λαχαναγορά

Αυριο Σάββατο στις 9 π.μ.έξω από το Κατάστημα Πρίνος στην Προδρόμου

 

Σε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατέρχονται αύριο Σάββατο η ώρα 9 π.μ. έξω από το κατάστημα Πρίνος Λαχαναγορά στην οδό Προδρόμου στη Λευκωσία, οι υπάλληλοι Agromarkets -Πρίνος οι οποίοι έχουν πρόσφατα απολυθεί παράνομα και αυθαίρετα με απόφαση της διεύθυνσης.

picture-300x169

Από παλαιότερη εκδήλωση διαμαρτυρίας απολυμένων και απλήρωτων υπαλλήλων της Πρίνος Λαχαναγορά στη Λάρνακα τον περασμένο Δεκέβρη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Τα τελευταία 1-2 χρόνια το προσωπικό του ομίλου εταιρειών ΠΡΙΝΟΣ Λαχαναγορά και Agromarkets Ltd ζεί κάτω από συνθήκες συνεχούς ανασφάλειας και πιέσεων, εξαιτίας των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των μετόχων με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτε , να είναι τα εξιλαστήρια θύματα και να ρίχνονται στην ανεργία άνευ λόγου και αιτίας.

Πριν από τις πρόσφατες αυθαίρετες απολύσεις, έχουν απολυθεί ακόμα 10 εργαζόμενοι ενώ αρκετοί άλλοι είναι απλήρωτοι εδώ και μερικούς μήνες.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης η διεύθυνση της εταιρείας κατόπιν οδηγιών του συμβούλου του ομίλου των εταιρειών κ. Κωνσταντίνου Λόρδου προβαίνει σε επιλεκτικές απολύσεις.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν όλοι όσοι απολύθηκαν αυθαίρετα από τον πιο πάνω όμιλο εταιρειών (παλιοί και νέοι απολυθέντες) καθώς και εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι.»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, θα γίνουν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.

Οπως αναφέρεται στην ανακοινωση των απολυμένων και απλήρωτων υπαλλήλων   πρόκειται για μια εργατική διαφορά που εκκρεμεί εδώ και αρκετόν καιρό.Σημειώνεται ακόμα πως έχουν  αποταθεί και προς τις συντεχνίες αλλά φαίνεται η υπόθεση τους σταλώνει λόγω ισχυρών παρεμβάσεων της εργοδοσίας.