«Οχι» Επιτροπής Οικονομικών στην ανάπλαση Λεωφ. Τσερίου

Κόκκινο στο κονδύλι ύψους €2 εκατομμυρίων για την ανάπλαση της λεωφόρου Τσερίου άναψε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, στέλλοντας το θέμα στην Επιτροπή Εσωτερικών για συζήτηση, με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης, Δήμου Στροβόλου

Το έργο της ανάπλασης/βελτίωσης της λεωφόρου Τσερίου θα ξεκινήσει χωρίς καθυστερήσεις, αμέσως μετά την κατακύρωση των προσφορών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών.

 και των κατοίκων της περιοχής.

Η αποδέσμευση του κονδυλίου κατατέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, αφού η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει τα συμβόλαια για την έναρξη της ανάπλασης.

Υπήρξε έντονη αντίδραση από τους κατοίκους και άλλους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μέσω του δικηγόρου τους, έχουν κοινοποιήσει και τη διαφωνία του Δήμου Στροβόλου, και από τον Ιούνιο, που είχε ληφθεί η απόφαση θα έπρεπε να είχαν γίνει προσπάθειες να βρεθεί μια λύση, αλλά δεν έχει γίνει διάλογος. Αντίθετα η Κυβέρνηση και το Τμήμα Πολεοδομίας προχώρησαν να ετοιμάσουν όλες τις διαδικασίες και είμαστε πριν τη διακοπή των συμβολαίων, κάτι που δημιουργεί μεγάλη αντίδραση, είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας.

Όπως είπε, η Επιτροπή θα παραπέμψει τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Εσωτερικών, για να εξεταστεί κατά πόσον θα βρεθούν λύσεις.

«Αν μας πουν ότι όλα κυλούν ομαλώς τότε θα προχωρήσουμε στην αποδέσμευση του συγκεκριμένου κονδυλίου», είπε.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, είπε πως η Κυβέρνηση προχώρησε «αυθαίρετα και χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος τόσο με τους ενδιαφερόμενους, αλλά και με το Δήμο Στροβόλου».

Οι κάτοικοι της περιοχής, είπε, έχουν ενστάσεις όχι για το έργο, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατασκευή, όπως και ο ίδιος ο Δήμος.